Online Banking

20 januari 2020

Voor het eerst beleggen

Marjorie Hoyaux

Teamleader Copywriting & Design

Iedereen heeft zo zijn dromen … In alle sereniteit van uw pensioen genieten, een tweede verblijf kopen, uw kinderen en kleinkinderen een financieel duwtje in de rug geven, een schilderij dat u lang wilt kopen … U hebt ongetwijfeld ook projecten die u wilt verwezenlijken, maar waarvoor u eerst moet sparen. 

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Gezien de lage rentevoeten op de spaarrekeningen, zou beleggen met aandacht voor uw beleggersprofiel deze spaarperiode kunnen inkorten.
In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is het niet nodig om grote bedragen te beleggen. Kleine beleggingen kunnen uw leven op lange termijn al iets comfortabeler maken. Hier leest u enkele tips om vol vertrouwen uw eerste stappen te zetten op de financiële markten.

Het belang van uw profiel

De eerste onontbeerlijke stap is het bepalen van uw beleggersprofiel zodat u relevant beleggingsadvies krijgt dat aan uw situatie beantwoordt. Het lijkt misschien vervelend om een hele vragenlijst te moeten invullen, maar de vragen bieden uw adviseur en uzelf nuttige en gedetailleerde informatie! Deze informatie houdt voornamelijk verband met uw financiële situatie, uw beleggingsdoelstellingen (onder meer uw risicovoorkeur en –tolerantie, uw beleggingshorizon) en uw kennis van en ervaring met financiële producten.

Welk bedrag belegt u?

Voor u gaat beleggen is het belangrijk na te gaan hoe uw financiële situatie eruitziet. Zo weet u welk bedrag u kunt beleggen. Vanuit financieel opzicht is het uiterst raadzaam om een deel liquiditeiten te bewaren voor onvoorziene omstandigheden. Deze reserve varieert naargelang uw levensstandaard, maar zou minstens 3 à 6 maandensalarissen moeten bedragen. Voeg hier nog een bedrag aan toe om uw projecten op korte of middellange termijn te financieren. Dan kunt u het overige spaargeld beleggen.

Een oplossing op uw maat

Op basis van uw profiel bepaalt uw adviseur welke beleggingen geschikt zijn voor u. Zelfs vanaf € 50 per maand kunt u al beleggen! Ons Future Invest Plan, een periodiek beleggingsplan, biedt een oplossing voor spaarders die de stap willen wagen en voor het eerst willen beleggen op de financiële markten. Het plan heeft namelijk twee grote voordelen: het startkapitaal is beperkt of zelfs optioneel en de beleggingen kunnen automatisch uitgevoerd worden. Daardoor is het mogelijk om regelmatig te beleggen zonder te moeten wachten tot u een hoger kapitaal hebt vergaard, maar ook om geleidelijk te beleggen in gemengde fondsen: van het meest veilige tot het meest dynamische fonds. Zo wordt iedere euro rechtstreeks belegd in een portefeuille met een heleboel verschillende effecten.
Hebt u nog vragen? Wilt u graag beleggen? Maak een afspraak met uw adviseur. Hij helpt u graag verder.

Blijf op de hoogte

Door u in te schrijven, geeft u Nagelmackers (verwerkingsverantwoordelijke) toestemming om u per e-mail gepersonaliseerde, commerciële aanbiedingen te versturen over Nagelmackers en haar producten en diensten.

U kunt uw toestemming altijd intrekken via ‘uitschrijven’ onderaan onze e-mails of zoals toegelicht in onze Privacyverklaring. Meer informatie over o.a. de verwerking en bescherming van uw persoonsgegevens en de rechten die u daarbij hebt (zoals uw recht op inzage, correctie ...), vindt u in onze Privacyverklaring.

Wat is uw doelstelling? Praat erover met een Nagelmackers-adviseur. Samen stelt u een strategie op die u naadloos naar uw bestemming brengt.

Maak een afspraak