Online Banking

11 augustus 2017

Reizen naar een exotisch land

Vertrekt u op vakantie naar een onbekend land? Hierbij onze reistips en handige info voor een veilige reis.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Onze 5 tips voor de reis:

 1. Consulteer op voorhand de website van het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken voor het meest actuele reisadvies over uw bestemming.
 2. Het is ook nuttig om u te registreren op de website van Travellers Online. Dit is een officiële website van de Belgische overheid. In geval van een crisis, aanslag of ongeluk kan de FOD Buitenlandse Zaken u makkelijk contacteren en informeren.
 3. Denk eraan om een reisverzekering af te sluiten. Laat u niet verrassen door onverwachte gebeurtenissen, zoals gestolen bagage, ziekte …
 4. Scan al uw belangrijke documenten en e-mail ze naar uzelf (identiteitskaart, reisdocumenten, visum, reisverzekering, rijbewijs, vaccinatieboekje, hotelvouchers, etc.).
 5. Informeer welke vaccinaties en/of pillen u nodig hebt voor uw reisbestemming als bescherming tegen ziekten.

Onze 5 tips tijdens de reis:

 1. Wees vriendelijk, respecteer de lokale gebruiken, maar blijf waakzaam. In sommige gevallen proberen valse politiemannen of lokale bendes uw geld af te troggelen.
 2. Hou niet te veel contant geld op zak. U kunt makkelijk geld afhalen aan de lokale bankautomaat met een kredietkaart. Bewaar uw geld op verschillende plaatsen. Grote bankbiljetten en kredietkaarten kunt u makkelijk wegstoppen in een geldriem of heuptasje dat u kunt verstoppen onder uw kledij. Stop kleine biljetten in uw broekzak of portefeuille.
 3. Wees voorzichtig met taxi’s. Kies altijd zelf uw taxi en liefst een officiële taxi met meter.
 4. Loop op straat niet opzichtig te koop met kostbare spullen (smartphones, dure horloges of juwelen).
 5. Hou belangrijke telefoonnummers bij de hand: 
 • Bij medische problemen: het internationaal nummer van uw reisverzekeraar, samen met uw klantennummer.
 • Bij problemen met uw bankkaart: het oproepnummer van uw bankinstelling en het nummer van Card Stop. Lees hier meer over betalen met de bankkaart in het buitenland.
 • Bij juridische of administratieve problemen: het nummer van de Belgische ambassade, consulaat of consulaire dienst (terug te vinden op de website van Buitenlandse Zaken).

Bent u voldoende verzekerd voor deze reis? Vertrek met een gerust gevoel op vakantie met een reisverzekering. 

Bron: Europ Assistance

Blijf op de hoogte

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief. Zo blijft u altijd op de hoogte van de Nagelmackers-producten en diensten die voor u relevant zijn.

U kunt uw toestemming altijd intrekken via ‘uitschrijven’ onderaan onze e-mails of zoals toegelicht in onze Privacyverklaring. Meer informatie over o.a. de verwerking en bescherming van uw persoonsgegevens en de rechten die u daarbij hebt (zoals uw recht op inzage, correctie ...), vindt u in onze Privacyverklaring.

Wat is uw doelstelling? Praat erover met een Nagelmackers-adviseur. Samen stelt u een strategie op die u naadloos naar uw bestemming brengt.

Maak een afspraak