Online Banking

25 augustus 2017

Onze tips voor een geslaagde eerste schooldag

Een vlotte eerste schooldag vraagt om de nodige voorbereiding. Dat komt goed uit, want vooruitkijken zit ons nu eenmaal in het bloed.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Tijdens de vakantie:

  • Het schoolmateriaal

De scholen overladen hun leerlingen tegenwoordig met een heleboel accessoires, het een al noodzakelijker dan het ander. Uw kind zou zijn eerste schooldag maar wat graag opfleuren met een paar persoonlijke spullen. Begeef u dus tijdig naar de rekken met schoolgerei, want sommige spullen raken snel uitverkocht en moeten dan nog besteld worden. De kosten kunnen wel oplopen, afhankelijk van de wensen van uw kind en zijn/haar school. Waarom dus vanaf nu niet elke maand een klein bedrag opzijzetten om goed voorbereid te zijn op de eerste schooldag van volgend jaar?

  • Slaap

Het ritme van kinderen is vaak anders tijdens de vakantie. Maar om uw kinderen met opperste concentratie en in topconditie op de schoolbanken te krijgen, zorgt u best voor een regelmatig ritme en voldoende slaap. Voor een scholier is een nachtrust van maar liefst elf uur eigenlijk ideaal. Het is dus een goed idee om uw kind(eren) een à twee weken voor de grote dag terug wat meer regelmaat bij te brengen, zowel ’s nachts als overdag.

  • Van en naar school

Als u uw kinderen niet elke dag afzet aan de schoolpoort, bekijkt u best op voorhand hoe en wanneer uw kind op school en terug thuis raakt. Of het nu te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer is, u kunt het traject op voorhand een paar keer met uw kind afleggen. Zo kunt u gevaarlijke punten aanduiden, de duur van het traject bepalen (bij goed en slecht weer) en bepalen wanneer de wekker ’s morgens afloopt. En waarom andere ouders of buren niet eens vragen om eventueel te carpoolen?


Aan de vooravond:

 

  • De schooltas: Hoog tijd om de spanning van de riemen van de schooltas perfect af te stemmen op de rug van uw kind. Houd daarbij ook best rekening met de kledij (bv. jas).
  • De kledij: In een school zonder uniform wil uw kind misschien wel ‘de toon zetten’. De eerste schooldag is tenslotte de gelegenheid bij uitstek om (opnieuw) indruk te maken!
  • Het eten: Denk gezond… Groenten of fruit als tussendoortje, ’s middags pastasalade of belegde boterhammen voor de langzame suikers en water, chocomelk of fruitsap om de dorst te lessen.

Ten slotte is de eerste schooldag ook het geknipte moment om goede gewoontes terug aan te kweken. Genoeg slaap en een regelmatig ritme staan voorop. Maar ook het ontbijt als familiegebeuren beschouwen, twee keer per dag de tanden poetsen, sporten en hier en daar een huishoudelijke taak uitvoeren (tafel afruimen, met de hond gaan wandelen, de auto wassen, etc.) zijn goede gewoontes voor uw kind.
 

Blijf op de hoogte

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief. Zo blijft u altijd op de hoogte van de Nagelmackers-producten en diensten die voor u relevant zijn.

U kunt uw toestemming altijd intrekken via ‘uitschrijven’ onderaan onze e-mails of zoals toegelicht in onze Privacyverklaring. Meer informatie over o.a. de verwerking en bescherming van uw persoonsgegevens en de rechten die u daarbij hebt (zoals uw recht op inzage, correctie ...), vindt u in onze Privacyverklaring.

Wat is uw doelstelling? Praat erover met een Nagelmackers-adviseur. Samen stelt u een strategie op die u naadloos naar uw bestemming brengt.

Maak een afspraak