Nagelmackers maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Daardoor kunnen we beter voldoen aan uw behoeften en voorkeuren.
Wenst u meer informatie of weigert u het gebruik van cookies? Klik hier. Verdergaan op de website

25 augustus 2017

Onze tips voor een geslaagde eerste schooldag

Een vlotte eerste schooldag vraagt om de nodige voorbereiding. Dat komt goed uit, want vooruitkijken zit ons nu eenmaal in het bloed.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Tijdens de vakantie:

  • Het schoolmateriaal

De scholen overladen hun leerlingen tegenwoordig met een heleboel accessoires, het een al noodzakelijker dan het ander. Uw kind zou zijn eerste schooldag maar wat graag opfleuren met een paar persoonlijke spullen. Begeef u dus tijdig naar de rekken met schoolgerei, want sommige spullen raken snel uitverkocht en moeten dan nog besteld worden. De kosten kunnen wel oplopen, afhankelijk van de wensen van uw kind en zijn/haar school. Waarom dus vanaf nu niet elke maand een klein bedrag opzijzetten om goed voorbereid te zijn op de eerste schooldag van volgend jaar?

  • Slaap

Het ritme van kinderen is vaak anders tijdens de vakantie. Maar om uw kinderen met opperste concentratie en in topconditie op de schoolbanken te krijgen, zorgt u best voor een regelmatig ritme en voldoende slaap. Voor een scholier is een nachtrust van maar liefst elf uur eigenlijk ideaal. Het is dus een goed idee om uw kind(eren) een à twee weken voor de grote dag terug wat meer regelmaat bij te brengen, zowel ’s nachts als overdag.

  • Van en naar school

Als u uw kinderen niet elke dag afzet aan de schoolpoort, bekijkt u best op voorhand hoe en wanneer uw kind op school en terug thuis raakt. Of het nu te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer is, u kunt het traject op voorhand een paar keer met uw kind afleggen. Zo kunt u gevaarlijke punten aanduiden, de duur van het traject bepalen (bij goed en slecht weer) en bepalen wanneer de wekker ’s morgens afloopt. En waarom andere ouders of buren niet eens vragen om eventueel te carpoolen?


Aan de vooravond:

 

  • De schooltas: Hoog tijd om de spanning van de riemen van de schooltas perfect af te stemmen op de rug van uw kind. Houd daarbij ook best rekening met de kledij (bv. jas).
  • De kledij: In een school zonder uniform wil uw kind misschien wel ‘de toon zetten’. De eerste schooldag is tenslotte de gelegenheid bij uitstek om (opnieuw) indruk te maken!
  • Het eten: Denk gezond… Groenten of fruit als tussendoortje, ’s middags pastasalade of belegde boterhammen voor de langzame suikers en water, chocomelk of fruitsap om de dorst te lessen.

Ten slotte is de eerste schooldag ook het geknipte moment om goede gewoontes terug aan te kweken. Genoeg slaap en een regelmatig ritme staan voorop. Maar ook het ontbijt als familiegebeuren beschouwen, twee keer per dag de tanden poetsen, sporten en hier en daar een huishoudelijke taak uitvoeren (tafel afruimen, met de hond gaan wandelen, de auto wassen, etc.) zijn goede gewoontes voor uw kind.
 

Blijf op de hoogte

Door in te schrijven op de newsletter van de bank worden uw persoonsgegevens verzameld door Bank Nagelmackers nv, verantwoordelijk voor de verwerking, met maatschappelijke zetel in de Sterrenkundelaan 23 te 1210 Brussel, ondernemingsnummer 0404.140.107. Tenzij u hier niet akkoord mee gaat, kunnen die gegevens verwerkt worden voor marketingdoeleinden op basis van de rechtmatige belangen van de bank (vrije ondernemerschap en direct marketing). Voor bijkomende informatie kunt u de Privacyverklaring van de bank raadplegen in alle kantoren van de bank of via nagelmackers.be/nl/privacy.

Om u die commerciële aanbiedingen via e-mail te kunnen doorsturen, heeft de bank ook uw voorafgaande toestemming nodig. Die toestemming is echter niet eindeloos geldig. U kunt ons steeds op de hoogte brengen wanneer u geen reclame meer wenst te ontvangen via e-mail, door u via e-mail uit te schrijven van onze marketinglijst.

Indien u uw toestemming niet geeft, ontvangt u geen commerciële aanbiedingen via e-mail voor de financiële producten en diensten die de bank commercialiseert.

Ik verklaar hierbij kennis genomen te hebben van het bovenstaande en geef de bank toestemming om mij haar commerciële aanbiedingen via e-mail te sturen.

Ik begrijp bovendien dat ik het recht heb om mij te verzetten tegen de verwerking van mijn persoonsgegevens voor direct marketingdoeleinden.

Wat is uw doelstelling? Praat erover met een Nagelmackers-adviseur. Samen stelt u een strategie op die u naadloos naar uw bestemming brengt.

Maak een afspraak