Online Banking

23 juli 2021

Financiële problemen door watersnood? Banken bereid om te helpen

Persbericht Febelfin - Vorige week werden heel wat gezinnen getroffen door de watersnood. Febelfin en de financiële sector zijn met hun gedachten bij de slachtoffers, maar staan ook klaar om de getroffen gezinnen te helpen met het zoeken naar een oplossing voor hun financiële problemen.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

De overstromingen en zware regenval van vorige week hebben een enorme schade veroorzaakt. Personen en gezinnen die hierdoor moeilijkheden hebben met de terugbetaling van hun woonkrediet, sporen we aan om snel contact op te nemen met hun bank of kredietgever, om samen te bekijken welke oplossingen er mogelijk zijn. Samen kan er gezocht worden naar een oplossing voor jouw specifieke situatie om zo deze moeilijke periode zo goed mogelijk te overbruggen.

Ook wanneer je je nog niet in financiële moeilijkheden bevindt, maar die eventueel wel verwacht, kan je om hulp vragen bij je kredietgever.

Dat kan bijvoorbeeld een tijdelijk uitstel van terugbetaling van kapitaal zijn van je hypothecair krediet. Een maandelijkse terugbetaling bestaat uit een deel kapitaal en uit een deel interest. Om de maandelijkse last te verminderen, kan je nagaan of een tijdelijk uitstel van de terugbetaling van kapitaal mogelijk is. Kredietgevers zijn bereid om met de nodige spoed de dossiers samen te overlopen en snel naar een oplossing te zoeken. Elke situatie is verschillend, en kredietgevers zullen dus ook elk dossier individueel bekijken, en daarbij proberen om de financiële problemen zoveel als mogelijk te verlichten.

Hier kan je meer informatie vinden over welke concrete maatregelen er kunnen genomen worden om de financiële maandlast van een hypothecair krediet te verminderen.

Kredietgevers zullen ook samenwerken met de verzekeraars om snel, en met het nodige overleg, elk dossier te bekijken, zodoende kan gestart worden aan de heropbouw na de geleden schade. De sector staat klaar om hulp te bieden waar mogelijk, en hun maatschappelijke rol op te nemen in de ondersteuning van de getroffen gezinnen.

 

Meer info nodig?

Aarzel niet om onze woordvoerster Isabelle Marchand te contacteren voor meer informatie (via press@febelfin.be).

Blijf op de hoogte

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief. Zo blijft u altijd op de hoogte van de Nagelmackers-producten en diensten die voor u relevant zijn.

U kunt uw toestemming altijd intrekken via ‘uitschrijven’ onderaan onze e-mails of zoals toegelicht in onze Privacyverklaring. Meer informatie over o.a. de verwerking en bescherming van uw persoonsgegevens en de rechten die u daarbij hebt (zoals uw recht op inzage, correctie ...), vindt u in onze Privacyverklaring.

Wat is uw doelstelling? Praat erover met een Nagelmackers-adviseur. Samen stelt u een strategie op die u naadloos naar uw bestemming brengt.

Maak een afspraak