Online Banking

13 januari 2017

5 tips om 2017 goed te starten

Kleine voornemens kunnen een groot verschil maken als het over uw financiën gaat. Daarom geven we u graag 5 tips die u op termijn geld kunnen besparen of opleveren.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 1. Start met pensioensparen

  Bent u nog jong en ligt u totaal niet wakker van uw pensioen of bent u iets minder jong en piekert u wel eens over hoe u uw oude dag gaat doorbrengen? In beide gevallen is het interessant om met pensioensparen te starten. Pensioensparen wordt fiscaal aangemoedigd. U geniet jaarlijks van een belastingvermindering van 30% (+ gemeentelijke opcentiemen) op het totale gestorte bedrag in uw pensioenspaarcontract. Het bedrag waarop die belastingvermindering berekend wordt, is wel geplafonneerd. Voor inkomstenjaar 2016 (aangifte 2017) gaat het om maximaal 940 euro. Uw belastingvoordeel kan dus oplopen tot 282 euro. Kom meer te weten over pensioensparen.
 2. Check uw verzekeringspakket

  Verzekeringen, u hebt ze enkel nodig als er iets mis gaat, maar op dat moment is het wel belangrijk dat u de juiste dekking hebt. Stel, u verving uw kringloopmeubels door Scandinavisch design. Liet u uw brandverzekering aanpassen? Of u kocht een hond. Sloot u een familiale verzekering af voor het geval uw viervoeter in al zijn enthousiasme het nieuwe gazon van uw buren omwoelt? U hebt eindelijk die verre reis geboekt. Maar biedt uw reisbijstand voldoende dekking? Uw leven evolueert. Neem daarom af en toe uw verzekeringspakket onder de loep. Zo bent u zeker dat u niet onder- of oververzekerd bent. Uw adviseur helpt u daar graag bij.
 3. Stel een vermogensplan op

  Een nieuwe wagen, de studies van uw kinderen, een mooi schilderij … Ongetwijfeld hebt u ook in 2017 heel wat dromen en plannen. Al deze doelstellingen samen uitvoeren, lijkt misschien niet meteen haalbaar, maar mits een goede planning kan er meer dan u denkt. Onze beleggingstool PIA begeleidt u en uw adviseur en helpt om een persoonlijke financiële route uit te stippelen die rekening houdt met uw mogelijkheden en wensen op korte en lange termijn.
 4. Download de app Mobile Banking

  Uiteraard staat uw adviseur ook in 2017 voor u klaar in uw kantoor. Via Online Banking beheert u uw financiën ook gemakkelijk zelf. En waarom niet uw bank gewoon op zak steken dankzij de gratis app Mobile Banking. Uw rekeningen raadplegen en verrichtingen doen met uw smartphone? Het kan waar en wanneer u maar wilt. Kom te weten wat u met deze app kunt doen en hoe u Mobile Banking activeert. Hebt u nog twijfels? Uw adviseur legt u graag persoonlijk uit hoe de app precies werkt.
 5. Blijf op de hoogte

  Financiële actualiteit, macro-economisch nieuws, fiscale tips, toelichting door onze experts, uitgebreide dossiers, antwoorden op pertinente vragen … Nagelmackers heeft een aantal interessante digitale kanalen die u toelaten in 2017 op de hoogte te blijven van wat er beweegt op financieel vlak. Actualiteit en gratis dossiers om te downloaden op onze website, maar ook onze Financial News en maandelijkse Newsletter. Hapklare informatie in een heldere taal. Schrijf u hier in, het is zo gebeurd en volledig gratis. U kunt zonder probleem uitschrijven. Ook op de social mediakanalen kunt u ons volgen. U vindt ons op Facebook en Linkedin. Sluit u aan via de icoontjes onderaan dit scherm.

Blijf op de hoogte

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief. Zo blijft u altijd op de hoogte van de Nagelmackers-producten en diensten die voor u relevant zijn.

U kunt uw toestemming altijd intrekken via ‘uitschrijven’ onderaan onze e-mails of zoals toegelicht in onze Privacyverklaring. Meer informatie over o.a. de verwerking en bescherming van uw persoonsgegevens en de rechten die u daarbij hebt (zoals uw recht op inzage, correctie ...), vindt u in onze Privacyverklaring.

Wat is uw doelstelling? Praat erover met een Nagelmackers-adviseur. Samen stelt u een strategie op die u naadloos naar uw bestemming brengt.

Maak een afspraak