Online Banking

28 augustus 2017

4 tips om de kosten bij het begin van het schooljaar te drukken

De terugkeer naar school en hoge kosten worden vaak in één adem genoemd. Naar schatting spenderen ouders tussen 100 en 250 euro of meer, naargelang het niveau en de onderwijsinstelling. Maar hoe kunt u deze uitgaven nu verlagen?

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Lees de 4 tips die het verschil kunnen maken.


1. Hergebruik materiaal van vorig schooljaar

Waarom nieuw materiaal kopen als de spullen van vorig schooljaar nog in goede staat zijn? Maak een overzicht van alles wat hergebruikt kan worden. Dat kan gaan van schrijfgerei en schooltassen tot mappen en tussenschoten.

Nadat u het materiaal van vorig schooljaar gesorteerd hebt, maakt u een lijst op met wat uw kinderen nog nodig hebben. Zo vermijd u dat u dubbele of nutteloze artikelen aankoopt.

Handboeken zijn vaak maar een jaar bruikbaar en wegen zwaar door in uw budget. Misschien zijn er in uw omgeving wel mensen die hun oude boeken tegen een verlaagde prijs doorverkopen? Uiteraard kunt u ook een tweedehandswinkel binnenstappen.

Kledij slokt ook een groot deel van het budget op. Shop bij voorkeur tijdens de koopjesperiode en liefst aan het einde ervan. Neem alvast een maatje groter en koop in januari al de kledij voor volgende winter en in juli de kledij voor volgende zomer.

2. Vergelijk de prijzen

De prijzen van het materiaal variëren van winkel tot winkel. Grootwarenhuizen zijn doorgaans goedkoper dan speciaalzaken, maar vergelijk zeker ook de prijzen in verschillende supermarkten. Sommige winkels geven u zelfs een laagsteprijsgarantie.

In sommige gemeenten kunt u ook groepsaankopen verrichten. Ze verlagen uw eindafrekening aanzienlijk.

Merkproducten zijn meestal duurder dan merkloze producten of huismerken van supermarkten. Maar let op: goedkope producten zijn soms minder kwaliteitsvol, waardoor u ze sneller moet vervangen. De beste koop op lange termijn is dus niet altijd de goedkoopste. Vergeet dat niet!

3.  Winkel zonder uw kinderen

Voor een kind zijn merkproducten of mappen met hun favoriete superheld erop zeer verleidelijk. Probeer hem dan maar eens uit te leggen dat de gewone variant net zo goed is. Het resultaat? Boosheid en tranen bij kindlief, stress en budgetoverschrijding voor u. Als u uw kind thuislaat, zult u zich dus makkelijker aan uw lijstje houden.  

Zo kunt u rustig winkelen en hebt u alle tijd om de prijs en kwaliteit van de producten te vergelijken voor u ze in uw winkelwagen stopt.

Uiteraard kunt u zich wel een paar keer laten gaan om uw kinderen blij te maken. De eerste schooldag moet tenslotte een hoogdag blijven!

4.  Personaliseer het schoolmateriaal

Modieus schoolmateriaal of materiaal van een merk is vaak erg populair bij uw kind, maar is ook zeer kostbaar.

Wees creatief en tover een standaardaccessoire om in een gepersonaliseerd exemplaar! Haal gerust uw kinderen erbij om er een aangenaam en inspirerend familiemoment van te maken.

Bent u geen creatieve duizendpoot? Geen nood. Het internet loopt over van de leuke ideetjes.

Blijf op de hoogte

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief. Zo blijft u altijd op de hoogte van de Nagelmackers-producten en diensten die voor u relevant zijn.

U kunt uw toestemming altijd intrekken via ‘uitschrijven’ onderaan onze e-mails of zoals toegelicht in onze Privacyverklaring. Meer informatie over o.a. de verwerking en bescherming van uw persoonsgegevens en de rechten die u daarbij hebt (zoals uw recht op inzage, correctie ...), vindt u in onze Privacyverklaring.

Wat is uw doelstelling? Praat erover met een Nagelmackers-adviseur. Samen stelt u een strategie op die u naadloos naar uw bestemming brengt.

Maak een afspraak