Online Banking

4 mei 2021

There is plenty of 'phish' in the sea

Fraude en oplichting in de banksector. In 2020 schoten de fraudepogingen en phishinggevallen drastisch de lucht in. Terwijl we ons met zijn allen door de pandemie navigeerden, probeerden criminele bendes hieruit munt te slaan door hun fraudepraktijken erop aan te passen.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Ook in 2021 blijft de bestrijding van fraude en oplichting één van de topprioriteiten van de banksector. Febelfin wil inzetten op sensibilisering van de Belgische bevolking en stelde daarom een infobrochure samen, gevuld met interessant cijfermateriaal en weetjes over phishing.

Blijvend sensibiliseren blijkt dan ook broodnodig: 12% van de bevolking, en zelfs 30% van de jongeren heeft nog nooit van phishing gehoord. Uiterst verontrustend! Ook leggen we uit hoe exact de banksector de strijd aangaat met phishing, en waarom een groot visnet nodig is.

Bron: febelfin.be

Blijf op de hoogte

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief. Zo blijft u altijd op de hoogte van de Nagelmackers-producten en diensten die voor u relevant zijn.

U kunt uw toestemming altijd intrekken via ‘uitschrijven’ onderaan onze e-mails of zoals toegelicht in onze Privacyverklaring. Meer informatie over o.a. de verwerking en bescherming van uw persoonsgegevens en de rechten die u daarbij hebt (zoals uw recht op inzage, correctie ...), vindt u in onze Privacyverklaring.

Wat is uw doelstelling? Praat erover met een Nagelmackers-adviseur. Samen stelt u een strategie op die u naadloos naar uw bestemming brengt.

Maak een afspraak