Beleggingsfraude: een gezamenlijke video om de Belgische bevolking te sensibiliseren

06 Mei 2024 -
Febelfin
Federatie van de Belgische financiële sector.

De belangrijkste stakeholders in de strijd tegen beleggingsfraude slaan de handen in elkaar om het grote publiek te sensibiliseren.

Beleggingsfraude, die over het algemeen niet zo bekend is bij het grote publiek, is een fraudevorm waarbij oplichters consumenten voorstellen om aandelen of andere fictieve of waardeloze financiële producten te kopen.

Febelfin, de FSMA, de Federale Politie en het Centrum voor Cybersecurity België ontwikkelden samen een informatieve video om de werking van beleggingsfraude aan te kaarten. Dit initiatief heeft als doel om het grote publiek te beschermen tegen de valstrikken van oplichters door uit te leggen hoe ze alarmsignalen kunnen herkennen.

De video laat verschillende betrokkenen aan het woord, waaronder een slachtoffer, een fraudedienst van een bank, de FSMA, een commissaris van de Federale Politie en Febelfin. Het doel is om mensen bewust te maken van de risico’s van valse beleggingen, die veelvuldig voorkomen op sociale media en al heel veel slachtoffers hebben gemaakt in België. 

Als u meer wilt weten over hoe u fraude kunt voorkomen, lees dan onze inzichten over veiligheid.


Gerelateerde artikels

KOTK Team Nagelmackers 2024 Persartikels, Persberichten en Nieuws Artikel
29 April 2024

Nagelmackers komt mee op tegen kanker

Yves Van Laecke - Chief Commercial Officer Persartikels, Persberichten en Nieuws Artikel
27 Maart 2024

Nagelmackers wil in 2024 oogsten

mockup of website on laptop Persartikels, Persberichten en Nieuws Artikel
19 Maart 2024

Een nieuwe look voor onze website