Online Banking

24 oktober 2016

Opgelet voor postdieven

Oplichters worden steeds vindingrijker. Eén van hun methodes is het onderscheppen van te betalen facturen uit brievenbussen of postkantoren. Ze vervalsen het bankrekeningnummer en sturen vervolgens de vervalste facturen opnieuw door. De nietsvermoedende ontvanger betaalt op het aangegeven (en dus vervalste) rekeningnummer. De leverancier ontvangt geen betaling. Voor de fraude opgespoord kan worden, is de vogel vaak al gaan vliegen.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Hoe postfraude vermijden?

  • Vraag uw leverancier om digitale facturen door te sturen.
  • Vraag bevestiging per mail of via telefoon van het rekeningnummer aan uw leverancier als het gaat om een nieuwe leverancier, als de brief melding maakt van of een sticker bevat met een nieuw rekeningnummer, als het rekeningnummer verschilt met het nummer dat u in uw boekhouding en/of betalingssysteem terugvindt.
  • Meld fraude altijd aan de politie en aan ons.

Bent u zelf leverancier? Pas deze tips dan ook toe en geef ze door aan uw eigen cliënten.
Wees ook op uw hoede voor online fraude. Deze waardevolle tips kunnen heel wat schade voorkomen

Blijf op de hoogte

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief. Zo blijft u altijd op de hoogte van de Nagelmackers-producten en diensten die voor u relevant zijn.

U kunt uw toestemming altijd intrekken via ‘uitschrijven’ onderaan onze e-mails of zoals toegelicht in onze Privacyverklaring. Meer informatie over o.a. de verwerking en bescherming van uw persoonsgegevens en de rechten die u daarbij hebt (zoals uw recht op inzage, correctie ...), vindt u in onze Privacyverklaring.

Wat is uw doelstelling? Praat erover met een Nagelmackers-adviseur. Samen stelt u een strategie op die u naadloos naar uw bestemming brengt.

Maak een afspraak