24 oktober 2016

Opgelet voor postdieven

Oplichters worden steeds vindingrijker. Eén van hun methodes is het onderscheppen van te betalen facturen uit brievenbussen of postkantoren. Ze vervalsen het bankrekeningnummer en sturen vervolgens de vervalste facturen opnieuw door. De nietsvermoedende ontvanger betaalt op het aangegeven (en dus vervalste) rekeningnummer. De leverancier ontvangt geen betaling. Voor de fraude opgespoord kan worden, is de vogel vaak al gaan vliegen.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Hoe postfraude vermijden?

  • Vraag uw leverancier om digitale facturen door te sturen.
  • Vraag bevestiging per mail of via telefoon van het rekeningnummer aan uw leverancier als het gaat om een nieuwe leverancier, als de brief melding maakt van of een sticker bevat met een nieuw rekeningnummer, als het rekeningnummer verschilt met het nummer dat u in uw boekhouding en/of betalingssysteem terugvindt.
  • Meld fraude altijd aan de politie en aan ons.

Bent u zelf leverancier? Pas deze tips dan ook toe en geef ze door aan uw eigen cliënten.
Wees ook op uw hoede voor online fraude. Deze waardevolle tips kunnen heel wat schade voorkomen

Blijf op de hoogte

Door in te schrijven op de newsletter van de bank worden uw persoonsgegevens verzameld door Bank Nagelmackers nv, verantwoordelijk voor de verwerking, met maatschappelijke zetel in de Sterrenkundelaan 23 te 1210 Brussel, ondernemingsnummer 0404.140.107. Tenzij u hier niet akkoord mee gaat, kunnen die gegevens verwerkt worden voor marketingdoeleinden op basis van de rechtmatige belangen van de bank (vrije ondernemerschap en direct marketing). Voor bijkomende informatie kunt u de Privacyverklaring van de bank raadplegen in alle kantoren van de bank of via nagelmackers.be/nl/privacy.

Om u die commerciële aanbiedingen via e-mail te kunnen doorsturen, heeft de bank ook uw voorafgaande toestemming nodig. Die toestemming is echter niet eindeloos geldig. U kunt ons steeds op de hoogte brengen wanneer u geen reclame meer wenst te ontvangen via e-mail, door u via e-mail uit te schrijven van onze marketinglijst.

Indien u uw toestemming niet geeft, ontvangt u geen commerciële aanbiedingen via e-mail voor de financiële producten en diensten die de bank commercialiseert.

Ik verklaar hierbij kennis genomen te hebben van het bovenstaande en geef de bank toestemming om mij haar commerciële aanbiedingen via e-mail te sturen.

Ik begrijp bovendien dat ik het recht heb om mij te verzetten tegen de verwerking van mijn persoonsgegevens voor direct marketingdoeleinden.

Wat is uw doelstelling? Praat erover met een Nagelmackers-adviseur. Samen stelt u een strategie op die u naadloos naar uw bestemming brengt.

Maak een afspraak