Online Banking

Hoe de juiste fondsen kiezen voor uw beleggersprofiel?

Alles hangt af van uw beleggersprofiel. En dus ook van het risico dat u bereid bent te nemen. Enkele gouden vuistregels die u kunnen helpen bij het selecteren van de juiste fondsen.

Euro of vreemde munt?

Houdt u het liever veilig, dan zijn fondsen die beleggen in activa in euro allicht meer aangewezen dan fondsen die beleggen in activa in vreemde munt en dus onderhevig zijn aan wisselkoersschommelingen.

Spreid de risico’s

Zoekt u naar een evenwicht tussen risico en rendement, dan kunt u kiezen voor gemengde fondsen die zowel beleggen in aandelen als in obligaties en diversifiëren in heel uiteenlopende sectoren en verschillende regio’s.

Hoelang kunt u uw geld missen?

Stel u ook de vraag hoelang u uw geld kunt missen. Beleggen is nu eenmaal kijken op langere termijn.

Wenst u liever niet het risico te lopen dat u fondsen met verlies moet verkopen op het ogenblik dat u met pensioen gaat, dan kiest u beter voor beleggingen met kapitaalgarantie.

De eerste stap: bepaal uw beleggersprofiel

Kortom, alles begint met het bepalen van uw beleggersprofiel. Zonder uw profiel valt namelijk onmogelijk in te schatten welke fondsen voor u geschikt zijn. Wilt u uw persoonlijke beleggersprofiel kennen, doe dan gerust een beroep op uw Nagelmackers-adviseur. Hij of zij maakt graag tijd vrij om uw persoonlijke situatie te analyseren en op basis van uw beleggersprofiel een evenwichtige beleggingsportefeuille samen te stellen.

Wat is uw doelstelling? Praat erover met een Nagelmackers-adviseur. Samen stelt u een strategie op die u naadloos naar uw bestemming brengt.

Maak een afspraak