Maak een afspraak

22 december 2020

Nagelmackers ondertekent charter voor genderdiversiteit

Marjorie Hoyaux

Teamleader Copywriting & Design

David Yuan, CEO van Nagelmackers, zette onlangs zijn handtekening onder het Women in Finance-charter. Daarmee bevestigt hij dat de bank zich inzet voor gendergelijkheid en -diversiteit onder de werknemers en het management.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Women in Finance Association

De vereniging Women in Finance ijvert voor meer genderdiversiteit in de financiële sector en telt intussen heel wat banken, verzekeraars en financiële instellingen in haar rangen. In België wordt slechts 25%* van de leidinggevende functies in de financiële sector bekleed door een vrouw, hoewel meer dan 50%* van de jobs wordt ingevuld door vrouwen.

Net daarom wil Women in Finance een inclusieve bedrijfscultuur bevorderen in de sector en heeft ze een charter opgesteld. Dat charter belicht verschillende sleutelelementen om een genderevenwicht te bereiken:

• eerlijke en gelijke kansen bieden aan mannen en vrouwen, op alle niveaus;
• een inclusieve cultuur creëren, met werknemers van verschillende leeftijden, culturen en achtergronden;
• interne doelen vastleggen en meten op basis van een diversiteitsstrategie;
• hindernissen en best practices uitwisselen met de andere ondertekenaars;
• de geboekte vooruitgang bekendmaken om transparantie te stimuleren.

De positie van Nagelmackers

Wij nemen de waarden van Women in Finance ter harte en delen dezelfde strategische visie. Wij geloven dat vrouwelijke leiders met hun speciale vaardigheden en competenties een grote bijdrage kunnen leveren aan het succes van de bank. We willen in de toekomst dus nog meer de complementaire talenten van mannen en vrouwen gebruiken om de collectieve intelligentie te verhogen en te streven naar betere resultaten.

Door het charter te ondertekenen, engageert de bank zich om actief werk te maken van bovenstaande actiepunten. Dit jaar werd bijvoorbeeld voor het eerst een vrouw benoemd tot lid van het Directiecomité van de bank. Ook in tal van andere managementfuncties staan vrouwen aan het roer. Wij hebben al veel gedaan om gendergelijkheid binnen ons bedrijf na te streven, maar uiteraard is er nog ruimte voor verbetering. 

Concreet werd intern een werkgroep opgericht die onze situatie in kaart zal brengen en zal nagaan hoe we het charter kunnen omzetten in welomlijnde acties. Wordt vervolgd!

*Bron: Febelfin

Blijf op de hoogte

Door u in te schrijven, geeft u Nagelmackers (verwerkingsverantwoordelijke) toestemming om u per e-mail gepersonaliseerde, commerciële aanbiedingen te versturen over Nagelmackers en haar producten en diensten.

U kunt uw toestemming altijd intrekken via ‘uitschrijven’ onderaan onze e-mails of zoals toegelicht in onze Privacyverklaring. Meer informatie over o.a. de verwerking en bescherming van uw persoonsgegevens en de rechten die u daarbij hebt (zoals uw recht op inzage, correctie ...), vindt u in onze Privacyverklaring.

Wat is uw doelstelling? Praat erover met een Nagelmackers-adviseur. Samen stelt u een strategie op die u naadloos naar uw bestemming brengt.

Maak een afspraak