Online Banking

10 mei 2021

Nagelmackers brengt een nieuw fonds op de markt: Nagelmackers China New Economy

Nagelmackers innoveert en biedt haar cliënten een nieuwe beleggingsoplossing aan: een actief beheerd fonds dat belegt in bedrijven die de nieuwe Chinese economie vertegenwoordigen.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

China is vandaag de dag een van de belangrijkste spelers in de wereldeconomie. Gedreven door de opkomst van de middenklasse en de versnelde invoering van technologie maken de sectoren van de nieuwe economie een zeer sterke groei door.

Digitalisering is een belangrijk fenomeen in China, ook voor de economie, die digitaler en meer verbonden is dan ooit. De ontluikende jongere generatie zweert bij e-commerce, onlinebetalingen …

De technologiesector speelt eveneens een prominente rol. Van de top 20 high-tech bedrijven in de wereld zijn er negen Chinees. Het acroniem BATX mag dan wel nog steeds veel minder bekend zijn dan GAFA, Baidu, Alibaba, Tencent en Xiaomi hebben elk toch een bijzonder aantrekkelijk bedrijfsmodel. Vandaag is hun potentieel niet te verwaarlozen, met aantrekkelijke waarderingen die vaak slechts half zo hoog zijn als die van hun Amerikaanse concurrenten.

De Chinese markt is een vruchtbare bodem geworden waar zich zeldzame kansen voordoen. Vanuit die gedachte wil Nagelmackers haar cliënten een beleggingsoplossing bieden.
Levi Sarens, Head of Asset Management Funds: “Aan het huidige groeitempo lost China tegen 2030 de Verenigde Staten af als grootste economie ter wereld. Inzake technologisch leiderschap zou het ook snel kunnen gaan. Die evolutie willen we niet aan ons voorbij laten gaan.”

Wat zijn de kenmerken van het fonds?

Het fonds streeft naar een maximaal rendement door kapitaalgroei op lange termijn.

Het belegt minimaal 70% tot 100% van zijn waarde in zogenaamde Chinese bedrijven van de nieuwe economie. De portefeuille is voornamelijk op middelgrote tot grote ondernemingen gericht met een ruime liquiditeit. De activa van dit fonds worden grotendeels belegd in aandelen die genoteerd zijn aan de beurs in Hong Kong. Ze worden zorgvuldig geselecteerd om de uitdagingen van de wereld van morgen aan te gaan en goede vooruitzichten op rendement op lange termijn te bieden.

Nagelmackers heeft ten slotte voor actief beheer gekozen om het potentieel maximaal te benutten. In de eerste plaats biedt dit type beheer beleggers de kans om beter in te spelen op de rendementmotoren van toekomstige trends en tegelijk gevrijwaard te zijn van blootstelling aan bedrijven die te veel in handen zijn van de staat of achterlopen in sectoren van de oude economie. Het biedt ook de gelegenheid om te profiteren van het potentieel van de beursintroducties.

Blijf op de hoogte

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief. Zo blijft u altijd op de hoogte van de Nagelmackers-producten en diensten die voor u relevant zijn.

U kunt uw toestemming altijd intrekken via ‘uitschrijven’ onderaan onze e-mails of zoals toegelicht in onze Privacyverklaring. Meer informatie over o.a. de verwerking en bescherming van uw persoonsgegevens en de rechten die u daarbij hebt (zoals uw recht op inzage, correctie ...), vindt u in onze Privacyverklaring.

Wat is uw doelstelling? Praat erover met een Nagelmackers-adviseur. Samen stelt u een strategie op die u naadloos naar uw bestemming brengt.

Maak een afspraak