Online Banking

2 april 2020

David Yuan benoemd tot nieuwe CEO van Nagelmackers

De Raad van Bestuur van bank Nagelmackers nv nomineert Zhijun (David) Yuan voor de positie van Chief Executive Officer van de bank. De heer Yuan treedt al sinds 3 februari 2020 op als CEO ad interim van de bank en sinds 1 februari 2017 als CFO.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

De innoverende initiatieven die de heer Yuan en zijn ervaren managementteam de laatste weken namen overtuigde de Raad ervan dat hij de juiste persoon is om de producten, diensten en activiteiten van de bank te hervormen en optimaliseren om een bank te ontwikkelen die cliëntgerichter, ‘leaner’ en efficiënter is.

Het Directiecomité bestaat nog steeds uit David Yuan, Chief Executive Officer en Chief Financial Officer; Aymon Detroch, Chief Commercial Officer; en Sjaak Kuin, Chief Risk Officer.

De Raad kondigt ook aan dat de heer Sheng Luo, vertegenwoordiger van Dajia Insurance Group (aandeelhouder van bank Nagelmackers) verkozen werd tot voorzitter van De Raad van Bestuur van de bank. Hij vervangt mevrouw Xiaowei Wu.  De Raad van Bestuur verwelkomt ook de heer Zhongyuan Li als niet-uitvoerend directeur. De heer Li vervangt de heer Lan Tang. De Raad van Bestuur bedankt mevrouw Wu en de heer Tang voor hun harde werk en bijdragen aan de ontwikkeling van de bank. De heer Yuan zal officieel zijn positie van CEO innemen eens de regulator zijn toestemming geeft. De nominaties van de heer Luo en de heer Li werden op 31 maart 2020 goedgekeurd door de regulator.

Biografie van de heer Sheng Luo:

Sheng Luo is verantwoordelijk voor de internationale activa en operaties van Dajia Insurance Group. Voordien was hij de ‘Deputy Chief of the Interim Management Working Group’ van Dajia Insurance Group.

De heer Luo was ook de ‘Deputy Director General of the Development & Reform Department’ van de China Insurance Regulatory Commission.

De heer Luo is momenteel een niet-uitvoerend bestuurslid van China Merchants Bank, een grote beursgenoteerde financiële instelling in China, en van Gemdale Corporation, een grote beursgenoteerde projectontwikkelaar.

Hij geeft ook lezingen over verzekeringen en ondernemingsbestuur aan de universiteit van Tsinghua en de Cheung Kong Graduate School of Business. Hij behaalde een doctoraat in management aan de universiteit van Nankai en een master in de rechten aan de universiteit van Sichuan.

De heer Luo woont in Beijing, China.

Biografie van de heer Zhijun (David) Yuan:

Zhijun (David) Yuan werd Chief Financial Officer van Bank Nagelmackers in februari 2017 en van Anbang Belgium Holding in september 2018. Hij kwam in mei 2016 bij Anbang Group als Deputy GM van Group Finance.

Voor hij bij Anbang kwam, vulde de heer Yuan gedurende 12 jaar verschillende senior finance en risk-posities in bij Citibank China en bij Citibank EMEA Regional Finance Division. Hij werkte ook bij Cordis Europe Finance en Fujitsu Europe Finance in Brussel, nadat hij in 2000 zijn MBA had behaald aan de VUB.

Hij begon zijn professionele loopbaan als leidinggevende bij de People’s Bank of China in 1997. Daarvoor was hij assistent-professor aan de universiteit van Xi’an Jiaotong van 1993 tot 1997.

De heer Yuan is een Belgische burger die een opleiding Harvard Business School Executive Education afrondde in 2016. Hij behaalde een master in Finance en een bachelor in Banking, Corporate Finance and Securities Law aan de universiteit van Xi’an Jiaotong, respectievelijk in 1997 en 1993.

Hij woont momenteel met zijn vrouw en twee kinderen in Brussel.

 

Voor meer informatie, gelieve Aymon Detroch te contacteren, executive director en woordvoerder van Nagelmackers.

Mobile +32 475 46 66 39
Mail: Aymon.detroch@nagelmackers.be

Blijf op de hoogte

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief. Zo blijft u altijd op de hoogte van de Nagelmackers-producten en diensten die voor u relevant zijn.

U kunt uw toestemming altijd intrekken via ‘uitschrijven’ onderaan onze e-mails of zoals toegelicht in onze Privacyverklaring. Meer informatie over o.a. de verwerking en bescherming van uw persoonsgegevens en de rechten die u daarbij hebt (zoals uw recht op inzage, correctie ...), vindt u in onze Privacyverklaring.

Wat is uw doelstelling? Praat erover met een Nagelmackers-adviseur. Samen stelt u een strategie op die u naadloos naar uw bestemming brengt.

Maak een afspraak