Nagelmackers komt mee op tegen kanker

29 April 2024 -
Marjorie Hoyaux
Head of Communication, Online & Social Media
KOTK Team Nagelmackers 2024

Tijdens het hemelvaartweekend springen opnieuw duizenden Vlamingen op hun fiets voor de 1000 km voor Kom op tegen Kanker. Traditioneel neemt ook Nagelmackers deel met een team fietsers. Daarnaast voorzien we met onze medewerkers ook operationele ondersteuning voor de voorbereiding van dit event. Tijdens een interview brachten we de CEO van Kom op tegen Kanker David Vansteenbrugge, de CCO van Nagelmackers Yves Van Laecke en de bezieler van het 1000 km-project binnen de bank Jelle Brusselmans samen.

Nagelmackers mobiliseert haar werknemers voor het goede doel

“De missie van Kom op tegen Kanker is het vermijden, bestrijden en verzachten van kanker, tot er een wereld zonder kanker is”, zo steekt David Vansteenbrugge van wal. “Om dat allemaal te verwezenlijken, mobiliseren we zoveel mogelijk mensen om zich mee in te zetten tegen kanker. Zo is de 1000 km ontzettend belangrijk voor de werking van Kom op tegen Kanker. De inspanningen die Nagelmackers op dat vlak levert, worden dan ook enorm gewaardeerd!”

Yves Van Laecke, CCO van Nagelmackers, bevestigt dat het project van Kom op tegen Kanker de medewerkers nauw aan het hart ligt: “Iedereen kent waarschijnlijk iemand in zijn familie of vriendenkring die tegen deze verschrikkelijke ziekte heeft moeten vechten of nog aan het vechten is. We zijn geen digitale bank, maar een echte ‘human touch’ bank, waarbij iedere persoon en een nauw contact met onze cliënten belangrijk zijn. Daarom zijn we dan ook heel gemotiveerd om dit project te blijven steunen, nu en in de toekomst.”

Jelle Brusselmans is al jarenlang onze Kom op tegen Kanker-ambassadeur binnen Nagelmackers en maakt deel uit van ons CSR-team dat activiteiten op touw zet rond maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hij coördineert de organisatie en ondersteuning: “Ik ben verantwoordelijk voor alle events binnen de bank inzake de 1000 km. Ik onderhoud de contacten met Kom op tegen Kanker, stel het Nagelmackers Cycling Team samen, bereid de communicatie en activiteiten voor als service sponsor …”

Als fervent sporter neemt hij – samen met een aantal andere van onze medewerkers – ook ieder jaar deel aan de 1000 km. Van 9 tot en met 12 mei kunnen de renners bewonderd en aangemoedigd worden tijdens verschillende fietsritten van 125 km. Neem een kijkje op de site van Kom op tegen Kanker voor alle details.

Wat gebeurt er met het ingezamelde geld?

“De 1000 km helpt een enorm bedrag in te zamelen voor levensreddend biomedische onderzoek waar de farmaceutische industrie niet in geïnteresseerd is, omdat het niet patenteerbaar of commercieel niet interessant is. Dat betekent dat dit belangrijk onderzoek is dat niet zou gebeuren zonder de steun van Nagelmackers”, aldus David Vansteenbrugge. 

“Het is in mijn ogen onze maatschappelijke plicht om de strijd tegen kanker te blijven steunen”

Yves Van Laecke, CCO van Nagelmackers

“Het is in mijn ogen onze maatschappelijke plicht om de strijd tegen kanker te blijven steunen, dus wij dragen graag ook ons steentje bij, tijdens de 1000 km, maar ook door bijvoorbeeld ieder jaar aanwezig te zijn tijdens de Race for the Cure van Think Pink”, onderstreept Yves Van Laecke.

Geeft u Kom op tegen Kanker graag mee een duwtje in de rug?

De 1000 km richt zich tot mensen die houden van fietsen én zich graag belangeloos inzetten ten voordele van wetenschappelijk onderzoek naar kanker. Jelle is een onder hen en zet zich al een tiental jaar in om alles in goede banen te leiden. Dat illustreert hij als volgt: “Het event betekent veel voor mij, aangezien ik zelf ook twee directe collega’s verloren ben aan kanker in de afgelopen jaren. Ik rijd dus altijd met hen in gedachten.”

Kom op tegen Kanker kan elk jaar opnieuw een beroep doen op de (financiële) steun van duizenden sympathisanten. Ook operationele steun kan helpen, waarbij Nagelmackers ieder jaar op een tiental collega’s kan rekenen om de enveloppen voor te bereiden voor de 1000 km. Zelf ook niet zo sportief aangelegd? U kunt ook geld inzamelen door een actie te organiseren, het onderwerp bespreekbaar te maken op uw werkplek door een sessie over kanker te organiseren of azalea’s te verkopen tijdens het Plantjesweekend. Want vele kleintjes maken een groot!

Veel succes aan alle trappers van 9 tot 12 mei!


Gerelateerde artikels

Febelfin logo Persartikels, Persberichten en Nieuws Artikel
06 Mei 2024

Beleggingsfraude: een gezamenlijke video om de Belgische bevolking te sensibiliseren

Yves Van Laecke - Chief Commercial Officer Persartikels, Persberichten en Nieuws Artikel
27 Maart 2024

Nagelmackers wil in 2024 oogsten

mockup of website on laptop Persartikels, Persberichten en Nieuws Artikel
19 Maart 2024

Een nieuwe look voor onze website