Online Banking

11 februari 2019

Wat is de kracht van een beleggingsplan?

Marjorie Hoyaux

Teamleader Copywriting & Design

U hebt besloten om te beleggen op het ritme van uw beleggersprofiel, maar u wilt geen al te groot bedrag investeren? In dat geval kiest u best voor een beleggingsplan. 

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Hiermee kunt u periodiek beleggen in een gediversifieerd beleggingsfonds om een kapitaal op te bouwen op lange termijn. Hoewel dat geen garantie biedt op het geïnvesteerde kapitaal, bulkt de beleggingstool van de voordelen dankzij zijn eenvoud en flexibiliteit.

Periodiek beleggen

Ook al biedt periodiek beleggen in een beleggingsfonds (bijvoorbeeld via een Future Invest Plan) geen garantie voor uw geïnvesteerde vermogen, het heeft wel heel wat mogelijkheden: wanneer de markten sterk dalen, koopt u meer deelbewijzen voor eenzelfde periodieke beleggingsbedrag. En wanneer de markten opnieuw stijgen kunt u, ook al koopt u op dat moment minder deelbewijzen, profiteren van een hogere koers op een groter aantal deelbewijzen aangezien u er meer hebt gekocht toen de markten daalden.

Optimaal gediversifieerd

Een beleggingsplan geeft u toegang tot de financiële markten dankzij de beleggingsfondsen die eraan verbonden zijn. De fondsen bevatten tal van beleggingen zoals obligaties of aandelen. Dankzij die diversificatie beperkt u de risico’s.

Laagdrempelig

Bij Nagelmackers kunt u al beleggen vanaf 50 euro per maand!

Eenvoudig

Het periodieke bedrag dat u wilt beleggen via uw beleggingsplan wordt automatisch gedebiteerd van uw rekening en wordt vervolgens belegd in een beleggingsfonds dat wordt aangepast aan uw beleggersprofiel als u advies vraagt aan de bank. Uw profiel houdt rekening met uw beleggingsdoelstellingen, uw financiële situatie en uw kennis en ervaring op het vlak van financiële producten.

Flexibel

Als u dat wenst, kunt u op elk moment tijdens uw beleggingsplan en in overeenstemming met uw profiel niet alleen uw periodieke bedrag wijzigen, maar ook uw belegging in een ander (compartiment van het) fonds voortzetten. De kosten voor dit type wijziging zijn dezelfde als wanneer u een eenmalige belegging zou uitvoeren.

Beschikbaar kapitaal

U kunt uw beleggingsplan op elk moment stopzetten en beschikken over het opgebouwde kapitaal wanneer u maar wilt.

Interesse?
Hier vindt u meer informatie over ons beleggingsplan. Uiteraard kunt u ook een afspraak maken met uw adviseur.
 

Blijf op de hoogte

Door u in te schrijven, geeft u Nagelmackers (verwerkingsverantwoordelijke) toestemming om u per e-mail gepersonaliseerde, commerciële aanbiedingen te versturen over Nagelmackers en haar producten en diensten.

U kunt uw toestemming altijd intrekken via ‘uitschrijven’ onderaan onze e-mails of zoals toegelicht in onze Privacyverklaring. Meer informatie over o.a. de verwerking en bescherming van uw persoonsgegevens en de rechten die u daarbij hebt (zoals uw recht op inzage, correctie ...), vindt u in onze Privacyverklaring.

Wat is uw doelstelling? Praat erover met een Nagelmackers-adviseur. Samen stelt u een strategie op die u naadloos naar uw bestemming brengt.

Maak een afspraak