Online Banking

Hypothecair krediet

Wilt u een lening om een huis of appartement te kopen, te bouwen of te renoveren? Nagelmackers helpt u kiezen.

Wat is een hypothecair krediet met onroerende bestemming?

Met een hypothecair krediet kunt u een deel van het kapitaal lenen dat nodig is voor de verwezenlijking van uw vastgoedplannen.
Dat soort kredieten wordt meestal gewaarborgd door een hypothecaire inschrijving of een hypothecair mandaat.
Naargelang het gewest waar u woont en uw persoonlijke situatie kan het hypothecair krediet u recht geven op een belastingvoordeel.

Hoeveel zal mijn project kosten?

Bij de aankoop van een woning komen naast de aankoopprijs ook andere kosten kijken. U vindt er hieronder en in onze tarieflijst een overzicht van:

 • Schattingskosten: de schatting bepaalt de reële waarde van uw goed, waardoor u onaangename verrassingen vermijdt. De door Nagelmackers aangevraagde schattingen worden door onafhankelijke experts uitgevoerd.
 • Dossierkosten: de dossierkosten worden na de ondertekening van het kredietcontract betaald.
 • Kosten voor de verkoopakte: deze kosten omvatten de registratierechten en worden aan de notaris betaald. Ze verschillen naargelang het aankoopbedrag en een aantal parameters.
 • Kosten voor de kredietakte: deze worden eveneens aan de notaris betaald en verschillen naargelang het bedrag van de inschrijving of het hypothecair mandaat.

Welk bedrag kan ik lenen? Voor welke duur?

Het bedrag dat u kunt lenen, is voornamelijk afhankelijk van uw terugbetalingscapaciteit, uw eigen middelen en de prijs van de woning.
Het geleende bedrag mag nooit hoger zijn dan de prijs van het goed.
De maximale looptijd van het hypothecair krediet is 25 jaar.

Vaste of variabele rente?

 • Met een vaste rente kiest u voor stabiliteit. U kent op voorhand uw mensualiteit en vermijdt onaangename verrassingen.
 • Een variabele rente wordt met een vaste frequentie herzien. De herziening van de variabele rente kan positief of negatief zijn, wat uw mensualiteit rechtstreeks beïnvloedt. Als de rentes stijgen, stijgt uw mensualiteit eveneens. Als ze daarentegen dalen, daalt uw mensualiteit ook.
  De stijging of daling van een variabele rente gebeurt steeds overeenkomstig een beperkte en op voorhand bepaalde fluctuatiemarge.
  Houd zeker rekening met de maximale mensualiteit wanneer u opteert voor een variabele rente.

Welke verzekeringen zijn nuttig?

Wij raden u aan om onderstaande verzekeringen af te sluiten:

 • Schuldsaldoverzekering
 • Brandverzekering

Wat is uw doelstelling? Praat erover met een Nagelmackers-adviseur. Samen stelt u een strategie op die u naadloos naar uw bestemming brengt.

Maak een afspraak