Online Banking

  • Home
  • Institutional Clients Center

Institutional Clients Center

Nagelmackers beschikt over een stevige dosis expertise in de institutionele sector, die ze samenbracht in het Institutional Clients Center (ICC).

Diensten en oplossingen op maat

Omdat een persoonlijke aanpak essentieel is, krijgt u een institutional banker toegewezen, die u dankzij zijn expertise zal bijstaan met adviezen. Hij neemt de tijd om u te leren kennen en de specifieke eigenschappen en behoeften van uw organisatie in kaart te brengen. Hij analyseert uw vereisten, uw missie en uw doelstellingen en reikt vervolgens oplossingen aan die daar naadloos bij aansluiten.

Onze expertise tot uw dienst

Beleggingen voor ieder beleggersprofiel

Beschikt u over liquide middelen die u niet meteen nodig hebt? Afhankelijk van de duur dat u het bedrag kunt missen, gebruikt u een waaier aan termijnrekeningen, sicavs en gestructureerde producten. Uw institutional banker gaat samen met u op zoek naar de beste oplossing om dat bedrag te laten opbrengen. Wij stellen u aantrekkelijke noteringen voor!

Wenst u een bepaald bedrag te beleggen? Uw institutional banker analyseert uw huidige situatie en stelt samen met u uw beleggersprofiel op. In functie van dat profiel raadt hij u de gepaste beleggingen aan. Onze belegginsstrategie berust op een langetermijnvisie, in combinatie met een nauwkeurig risicobeheer.

Het beheer van uw portefeuille

U kunt het beheer van uw portefeuille volledig overlaten aan uw institutional banker. In dat geval wordt een beheercontract opgesteld afhankelijk van het specifieke karakter van uw organisatie. Onze specialisten houden uiteraard rekening met uw eisen zoals het wettelijk kader, uw beleggingshorizon, het rendement dat u verwacht, ethische vereisten of beleggingsproducten op maat.

Eens dat kader is vastgesteld, kunnen we gebruik maken van verschillende activaklassen om de portefeuille op te bouwen. We selecteren obligaties en aandelen door middel van een grondige analyse en maken gebruik van zowel directe lijnen als fondsen van derde partijen. U ontvangt op vaste tijdstippen een duidelijke reporting die u toelaat de evolutie van uw portefeuille van dichtbij op te volgen. Bovendien zit u op regelmatige basis samen met uw institutional banker zodat u de samenstelling van uw portefeuille kunt wijzigen wanneer u dat wenst.

Flexibele betalingsmogelijkheden

Als institutionele cliënt beschikt u over een rekening aangepast aan uw activiteiten: de Institutional Zichtrekening. Aan deze rekening kunt u een hele reeks diensten verbinden specifiek voor uw sector, zoals verrichtingsloten en domiciliëringsmogelijkheden. Uiteraard kunt u ook rekenen op onze experten voor het beheer van uw betalingen en uw thesaurie. Met een Institutional Zichtrekening hebt u tevens toegang tot Online Banking Plus. Dat laat u toe snel en eenvoudig grote hoeveelheden verrichtingen uit te voeren (dankzij het FTP-kanaal) en gegevens te importeren naar en te exporteren uit uw boekhoudprogramma (betalingen, CODA en domiciliëringen). Ook overschrijvingen, zowel individueel als collectief, kunnen dankzij Online Banking Plus snel en vlot uitgevoerd worden.

Aangepaste kredietvormen

Investeringskredieten, kaskredieten of bankwaarborgen … Wat uw behoeften ook zijn, Onze experten stellen de formule voor die het beste aangepast is aan uw situatie. Wij kennen de vereisten en bijzonderheden van de verschillende sectoren. Stel ons uw vragen, dat verplicht u tot niets.

Aarzel niet om contact op te nemen met een van onze adviseurs op het nummer 02 229 77 77 of via institutioneel@nagelmackers.be.