Alles begint bij u goed te informeren

U vindt waardevolle informatie over verschillende thema’s in de dossiers, flyers, artikels … van onze Estate Planning-specialisten.

Om zo goed mogelijk te voldoen aan uw behoeften, stellen onze specialisten van Estate Planning hun expertise ook te uwer beschikking via verschillende dossiers, flyers, artikels, video's ... Die verschaffen u waardevolle informatie over verschillende thema’s en problematieken die u kunt tegenkomen.

Bekijk ze in deze rubriek.

Veel leesplezier!

Uw successieplanning begint vandaag

Het beheer van uw vermogen houdt in dat u ook nadenkt over de overdracht ervan. Doet u niets, dan beslist de wet wie erft, wat de erfgenamen krijgen en hoeveel successierechten er betaald moeten worden.

Download gratis dit dossier

De zorgvolmacht

De buitengerechtelijke bescherming onder de vorm van een volmacht laat toe een vertrouwenspersoon aan te duiden voor het beheer van het volledige of een deel van het vermogen, hetzij onmiddellijk, hetzij zodra men wilsonbekwaam wordt.

Download gratis dit dossier

Beleggingen binnen de vennootschap

U wilt de overtollige cash van uw bedrijf beleggen en een mooi rendement behalen? Maar aan welke belastingen zijn de inkomsten uit deze beleggingen onderworpen? En vooral, heeft de belegging een impact op de berekening van de belastingen op de totale inkomsten van uw bedrijf?

Download gratis dit dossier

Is uw bankgift bestand tegen corona?

27/3/2020
Wat tot een tweetal weken geleden ondenkbaar was, is vandaag realiteit geworden. COVID-19 kan razend snel toeslaan. We hebben het volste vertrouwen in onze dokters en verplegers, maar wat als het noodlot bij u of in uw omgeving toeslaat? Wat kunt u nog doen?

Lees meer

Estate planning blijft ter beschikking

25/3/2020
Vorige week deelden we al mee dat Nagelmackers tijdens deze periode tot uw dienst is en blijft via verschillende communicatiekanalen. Dat geldt ook voor ons Estate Planning-team.

Lees meer

Fiscaliteit van aandelen aangehouden door een natuurlijk persoon: wat is nieuw?

15/3/2020
Investeren in aandelen om een beter rendement te behalen? Dat kan voor zover u bereid bent meer risico te nemen! Houd daarbij ook in het achterhoofd dat er fiscale kosten zijn die aan dit rendement knagen. Gelukkig introduceerde de wetgever twee jaar geleden de mogelijkheid om een deel van de ingehouden roerende voorheffing op uw dividenden te …

Lees meer

Focus op onroerende schenkingen

15/3/2020
Aangezien de tarieven voor de schenking van onroerende goederen de afgelopen jaren in elk gewest verlaagd zijn en het algemeen bekend is dat Belgen een baksteen in de maag hebben, is het logisch dat het aantal onroerende schenkingen fors toegenomen is de laatste maanden. In Vlaanderen noteerden de notarissen een stijging met 12%. In Wallonië st…

Lees meer

Heeft U al een testament ?

15/3/2020
Uit cijfers die de Federatie van het Notariaat begin februari publiceerde, blijkt dat bijna 620.000 Belgen één of meer testamenten lieten opstellen of in bewaring gaven bij de notaris. Wellicht zijn er nog veel meer Belgen die al een laatste wilsbeschikking opmaakten, want de eigenhandig geschreven testamenten die thuis of in een kluis bewaar…

Lees meer

VIDEO'S

Beleggingen binnen de vennootschap (1/3)

In deze eerste video nemen we twee grote verschillen onder de loep tussen beleggen als natuurlijke persoon en beleggen binnen de vennootschap. We denken hierbij aan beleggingsproducten zoals individuele aandelen, obligaties of deelbewijzen van fondsen.

Please accept marketing-cookies to watch this video.

 

 

De taxatie van beleggingen binnen de vennootschap (2/3)

Solange Saghbini, senior tax advisor, besprak in de vorige video al kort de grote verschillen tussen beleggen als natuurlijk persoon of binnen uw vennootschap. In deze tweede video licht ze toe wat u moet weten over de fiscaliteit van de beleggingen binnen de vennootschap.

 

De DBI-bevek (3/3)

Solange Saghbini, senior tax advisor, maakt u in deze video duidelijk waarom het zo interessant kan zijn om met uw vennootschap te beleggen in de DBI bevek. Deze laatste video maakt deel uit van een reeks rond fiscaliteit en beleggingen. In de eerste video komen de grote verschillen tussen beleggen als natuurlijk persoon of binnen uw vennootschap aan bod. In de tweede video licht ze toe wat u moet weten over de fiscaliteit van de beleggingen binnen de vennootschap.

 

Wilt u ook graag kennismaken met Nagelmackers Private Banking? Maak een afspraak in een van onze kantoren of in een van onze Centers. We heten u van harte welkom!

Maak een afspraak