Maak een afspraak

Alles begint bij u goed te informeren

U vindt waardevolle informatie over verschillende thema’s in de dossiers, flyers, artikels … van onze Estate Planning-specialisten.

Om zo goed mogelijk te voldoen aan uw behoeften, stellen onze specialisten van Estate Planning hun expertise ook voor u ter beschikking via verschillende dossiers, flyers, artikels, video's ... Die verschaffen u waardevolle informatie over verschillende thema’s en problematieken die u kunt tegenkomen.

Bekijk ze in deze rubriek.

Veel leesplezier!

Uw successieplanning begint vandaag

Het beheer van uw vermogen houdt in dat u ook nadenkt over de overdracht ervan. Doet u niets, dan beslist de wet wie erft, wat de erfgenamen krijgen en hoeveel successierechten er betaald moeten worden.

Download gratis dit dossier

Schenking

Een schenking is een veelgebruikt instrument in het kader van een successieplanning. Kom hier alles te weten over de schenking van vastgoed, de bankgift en de op te nemen modaliteiten bij een schenking!

Ontdek onze dossiers

Beleggingen binnen de vennootschap

U wilt de overtollige cash van uw bedrijf beleggen en een mooi rendement behalen? Maar aan welke belastingen zijn de inkomsten uit deze beleggingen onderworpen? En vooral, heeft de belegging een impact op de berekening van de belastingen op de totale inkomsten van uw bedrijf?

Download gratis dit dossier

Hoe worden effecten gewaardeerd bij een overlijden?

24/6/2020
Op het moment dat de nalatenschap openvalt, moet er een waarde gekleefd worden op alle activa die deel uitmaken van het vermogen van de overledene. Zo kan de verschuldigde erfbelasting berekend en geïnd worden. In principe stemt de waarde van deze goederen overeen met de verkoopwaarde ervan op de datum van het overlijden. De verschillende gew…

Lees meer

De digitale notariële volmacht

24/6/2020
Nu ieder van ons de draad van het gewone leven weer stilletjesaan opneemt, bent ook u zich wellicht meer bewust van de kwetsbaarheid van het leven. De voorbije maanden dwongen ons om onze eigen situatie te evalueren. Is alles wel goed geregeld? Wat kan, mag en moet nog? Moeten er nog bepaalde afspraken gemaakt worden? Belangrijke vragen die…

Lees meer

Het nieuwe Wetboek vennootschappen en verenigingen

24/6/2020
De coronacrisis heeft ieder van ons tot nieuwe inzichten gebracht, ons doen stilstaan bij onze prioriteiten of ons de gelegenheid gegeven om onze projecten op korte, middellange en lange termijn opnieuw vorm te geven. Enkelen onder ons zullen ook van de gelegenheid gebruik gemaakt hebben om stil te staan bij hun vermogens- en successieplannin…

Lees meer

Is uw bankgift bestand tegen corona?

27/3/2020
Wat tot een tweetal weken geleden ondenkbaar was, is vandaag realiteit geworden. COVID-19 kan razend snel toeslaan. We hebben het volste vertrouwen in onze dokters en verplegers, maar wat als het noodlot bij u of in uw omgeving toeslaat? Wat kunt u nog doen?

Lees meer

VIDEO'S

Beleggingen binnen de vennootschap (1/3)

In deze eerste video nemen we twee grote verschillen onder de loep tussen beleggen als natuurlijke persoon en beleggen binnen de vennootschap. We denken hierbij aan beleggingsproducten zoals individuele aandelen, obligaties of deelbewijzen van fondsen.

Please accept marketing-cookies to watch this video.

 

 

De taxatie van beleggingen binnen de vennootschap (2/3)

Solange Saghbini, senior tax advisor, besprak in de vorige video al kort de grote verschillen tussen beleggen als natuurlijk persoon of binnen uw vennootschap. In deze tweede video licht ze toe wat u moet weten over de fiscaliteit van de beleggingen binnen de vennootschap.

 

De DBI-bevek (3/3)

Solange Saghbini, senior tax advisor, maakt u in deze video duidelijk waarom het zo interessant kan zijn om met uw vennootschap te beleggen in de DBI bevek. Deze laatste video maakt deel uit van een reeks rond fiscaliteit en beleggingen. In de eerste video komen de grote verschillen tussen beleggen als natuurlijk persoon of binnen uw vennootschap aan bod. In de tweede video licht ze toe wat u moet weten over de fiscaliteit van de beleggingen binnen de vennootschap.

 

Wilt u ook graag kennismaken met Nagelmackers Private Banking? Maak een afspraak in een van onze kantoren of in een van onze Centers. We heten u van harte welkom!

Maak een afspraak