Maak een afspraak

Alles begint bij u goed te informeren

U vindt waardevolle informatie over verschillende thema’s in de dossiers, flyers, artikels … van onze Estate Planning-specialisten.

Om zo goed mogelijk te voldoen aan uw behoeften, stellen onze specialisten van Estate Planning hun expertise ook voor u ter beschikking via verschillende dossiers, flyers, artikels, video's ... Die verschaffen u waardevolle informatie over verschillende thema’s en problematieken die u kunt tegenkomen.

Bekijk ze in deze rubriek.

Veel leesplezier!

Uw successieplanning begint vandaag

Het beheer van uw vermogen houdt in dat u ook nadenkt over de overdracht ervan. Doet u niets, dan beslist de wet wie erft, wat de erfgenamen krijgen en hoeveel successierechten er betaald moeten worden.

Download dit dossier

Schenking

Een schenking is een veelgebruikt instrument in het kader van een successieplanning. Kom hier alles te weten over de schenking van vastgoed, de bankgift en de op te nemen modaliteiten bij een schenking!

Ontdek onze dossiers

Beleggingen binnen de vennootschap

U wilt de overtollige cash van uw bedrijf beleggen en een mooi rendement behalen? Maar aan welke belastingen zijn de inkomsten uit deze beleggingen onderworpen? En vooral, heeft de belegging een impact op de berekening van de belastingen op de totale inkomsten van uw bedrijf?

Download dit dossier

Het UBO-register: documentatieplicht

24/12/2020
In het kader van de antiwitwaswetgeving is iedere vennootschap, inclusief de maatschap, verplicht om zijn uiteindelijke begunstigden in het UBO-register op te nemen. Sinds oktober 2020 is het daarbovenop noodzakelijk om alle documenten toe te voegen die aantonen dat de informatie over de geregistreerde uiteindelijke begunstigde adequaat, nauwke…

Lees meer

Wat staat ons in 2021 op fiscaal vlak te wachten?

24/12/2020
Het is stilaan een traditie geworden om op het einde van het jaar een programmawet te stemmen met een heel pakket aan nieuwe fiscale maatregelen. Daarenboven is er een nieuwe regering die zich niet onbetuigd wil laten. Wat kunnen we in 2021 op fiscaal vlak verwachten? Welken nieuwe fiscale hervormingen en maatregelen komen er op ons af? Welke…

Lees meer

Focus Estate planning 2020

24/12/2020
In 2018 en 2019 vonden tal van hervormingen plaats. Het ging onder meer om de hervorming van het erfrecht, het huwelijksvermogensrecht en het ondernemingsrecht en er kwam een nieuw Wetboek van vennootschappen en verenigingen. In 2020 werd die trend verdergezet met onder meer wijzigingen rond bepaalde instrumenten voor vermogensplanning. Ont…

Lees meer

Ik verkoop mijn bedrijf, en nadien?

12/11/2020
U bent bedrijfsleider en overweegt om uw activiteiten binnenkort over te dragen? Eenmaal uw bedrijf verkocht is, wacht u een nieuw hoofdstuk in uw leven. Meer vrije tijd, meer tijd voor uw gezin en uw passies … Vergeet daarom geen balans van uw vermogen op te maken om uw nieuwe leven zorgeloos in te zetten. Uw toekomst en die van uw gezin voorb…

Lees meer

VIDEO'S

Beleggingen binnen de vennootschap (1/3)

In deze eerste video nemen we twee grote verschillen onder de loep tussen beleggen als natuurlijke persoon en beleggen binnen de vennootschap. We denken hierbij aan beleggingsproducten zoals individuele aandelen, obligaties of deelbewijzen van fondsen.

Please accept marketing-cookies to watch this video.

 

 

De taxatie van beleggingen binnen de vennootschap (2/3)

Solange Saghbini, senior tax advisor, besprak in de vorige video al kort de grote verschillen tussen beleggen als natuurlijk persoon of binnen uw vennootschap. In deze tweede video licht ze toe wat u moet weten over de fiscaliteit van de beleggingen binnen de vennootschap.

 

De DBI-bevek (3/3)

Solange Saghbini, senior tax advisor, maakt u in deze video duidelijk waarom het zo interessant kan zijn om met uw vennootschap te beleggen in de DBI bevek. Deze laatste video maakt deel uit van een reeks rond fiscaliteit en beleggingen. In de eerste video komen de grote verschillen tussen beleggen als natuurlijk persoon of binnen uw vennootschap aan bod. In de tweede video licht ze toe wat u moet weten over de fiscaliteit van de beleggingen binnen de vennootschap.

 

Wilt u ook graag kennismaken met Nagelmackers Private Banking? Maak een afspraak in een van onze kantoren of in een van onze Centers. We heten u van harte welkom!

Maak een afspraak