Online Banking

Alles begint bij u goed te informeren

U vindt waardevolle informatie over verschillende thema’s in de dossiers, flyers, artikels … van onze Estate Planning-specialisten.

Om zo goed mogelijk te voldoen aan uw behoeften, stellen onze specialisten van Estate Planning hun expertise ook voor u ter beschikking via verschillende dossiers, flyers, artikels, video's ... Die verschaffen u waardevolle informatie over verschillende thema’s en problematieken die u kunt tegenkomen.

Bekijk ze in deze rubriek.

Veel leesplezier!

Uw successieplanning begint vandaag

Het beheer van uw vermogen houdt in dat u ook nadenkt over de overdracht ervan. Doet u niets, dan beslist de wet wie erft, wat de erfgenamen krijgen en hoeveel successierechten er betaald moeten worden.

Download dit dossier

Schenking

Een schenking is een veelgebruikt instrument in het kader van een successieplanning. Kom hier alles te weten over de schenking van vastgoed, de bankgift en de op te nemen modaliteiten bij een schenking!

Ontdek onze dossiers

Beleggingen binnen de vennootschap

U wilt de overtollige cash van uw bedrijf beleggen en een mooi rendement behalen? Maar aan welke belastingen zijn de inkomsten uit deze beleggingen onderworpen? En vooral, heeft de belegging een impact op de berekening van de belastingen op de totale inkomsten van uw bedrijf?

Download dit dossier

Wat moet u weten over het testament?

Een testament laat u toe af te wijken van de wettelijke regels en zelf de eindbestemming van uw vermogen vast te leggen. U beslist dus vandaag wat er met uw vermogen moet gebeuren na uw overlijden. Hoe gaat het in de praktijk in zijn werk?

Ontdek het dossier en onze podcasts

Misverstanden over erven en schenken

16/12/2022
Nu het jaar ten einde loopt, zetten we een aantal misverstanden op een rij over successieplanning die wij in onze gesprekken met cliënten al gehoord hebben.     Die misverstanden brengen cliënten er soms toe om geen successieplanning op te maken.      Als u een schenking wilt doen, uw huwelijkscontract wilt wijzigen, de opmaak van een t…

Lees meer

Mijn bedrijf overdragen: wat houdt dat in?

28/11/2022
De overdracht van een bedrijf is een werk van lange adem omdat het zo veel aspecten omvat. Het financiële aspect is uiteraard belangrijk, maar ook het menselijke aspect speelt een belangrijke rol … Vooral wanneer u van plan bent om uw bedrijf binnen uw familie over te dragen. Om u wegwijs te maken, organiseerden we een dubbelinterview met Ivan …

Lees meer

Aankoop van vastgoed: privé of via uw vennootschap?

28/6/2022
U hebt uw eigen bedrijf en hebt onlangs uw oog laten vallen op een prachtig onroerend goed … Sindsdien spoken er waarschijnlijk heel wat vragen door uw hoofd. Voor u het compromis tekent, is het belangrijk om de juiste vragen te stellen en u te omringen door experten (uw notaris, uw boekhouder, uw fiscalist of uw persoonlijke adviseur). In dit …

Lees meer

VIDEO'S

Beleggingen binnen de vennootschap (1/3)

In deze eerste video nemen we twee grote verschillen onder de loep tussen beleggen als natuurlijke persoon en beleggen binnen de vennootschap. We denken hierbij aan beleggingsproducten zoals individuele aandelen, obligaties of deelbewijzen van fondsen.

Please accept marketing-cookies to watch this video.

 

 

De taxatie van beleggingen binnen de vennootschap (2/3)

Solange Saghbini, senior tax advisor, besprak in de vorige video al kort de grote verschillen tussen beleggen als natuurlijk persoon of binnen uw vennootschap. In deze tweede video licht ze toe wat u moet weten over de fiscaliteit van de beleggingen binnen de vennootschap.

 

De DBI-bevek (3/3)

Solange Saghbini, senior tax advisor, maakt u in deze video duidelijk waarom het zo interessant kan zijn om met uw vennootschap te beleggen in de DBI bevek. Deze laatste video maakt deel uit van een reeks rond fiscaliteit en beleggingen. In de eerste video komen de grote verschillen tussen beleggen als natuurlijk persoon of binnen uw vennootschap aan bod. In de tweede video licht ze toe wat u moet weten over de fiscaliteit van de beleggingen binnen de vennootschap.

 

Wilt u ook graag kennismaken met Nagelmackers Private Banking? Vraag hier uw kennismakingsgesprek aan. We heten u van harte welkom!

Maak een afspraak