Online Banking

Alles begint bij u goed te informeren

U vindt waardevolle informatie over verschillende thema’s in de dossiers, flyers, artikels … van onze Estate Planning-specialisten.

Om zo goed mogelijk te voldoen aan uw behoeften, stellen onze specialisten van Estate Planning hun expertise ook voor u ter beschikking via verschillende dossiers, flyers, artikels, video's ... Die verschaffen u waardevolle informatie over verschillende thema’s en problematieken die u kunt tegenkomen.

Bekijk ze in deze rubriek.

Veel leesplezier!

Uw successieplanning begint vandaag

Het beheer van uw vermogen houdt in dat u ook nadenkt over de overdracht ervan. Doet u niets, dan beslist de wet wie erft, wat de erfgenamen krijgen en hoeveel successierechten er betaald moeten worden.

Download dit dossier

Schenking

Een schenking is een veelgebruikt instrument in het kader van een successieplanning. Kom hier alles te weten over de schenking van vastgoed, de bankgift en de op te nemen modaliteiten bij een schenking!

Ontdek onze dossiers

Beleggingen binnen de vennootschap

U wilt de overtollige cash van uw bedrijf beleggen en een mooi rendement behalen? Maar aan welke belastingen zijn de inkomsten uit deze beleggingen onderworpen? En vooral, heeft de belegging een impact op de berekening van de belastingen op de totale inkomsten van uw bedrijf?

Download dit dossier

Wat moet u weten over het testament?

Een testament laat u toe af te wijken van de wettelijke regels en zelf de eindbestemming van uw vermogen vast te leggen. U beslist dus vandaag wat er met uw vermogen moet gebeuren na uw overlijden. Hoe gaat het in de praktijk in zijn werk?

Ontdek het dossier en onze podcasts

Bescherm uw partner!

12/2/2024
Uw partner neemt een bijzondere plek in uw leven in. Wat kunt u doen om hem of haar zowel op juridisch als financieel vlak zo optimaal mogelijk te beschermen in geval van overlijden of (arbeids)ongeschiktheid, of u nu gehuwd, wettelijk of feitelijk samenwonend bent?

Lees meer

Feitelijk samenwonenden en hun successierechten: wat verandert er?

30/1/2024
Tijdens een gesprek met haar private banker en estate planner heeft Jozefien, een cliënt bij Nagelmackers, vragen over de verdeling van haar vermogen bij haar overlijden. Ze woont al jarenlang samen met Andre, maar ze hebben nooit ‘officieel’ iets vastgelegd. Ze hebben samen drie kinderen en wonen in Brussel.

Lees meer

Een financieel duwtje in de rug voor uw kinderen

18/12/2023
U wenst een deel van uw vermogen over te maken aan een van uw kinderen. Volstaat een loutere overschrijving via de bank dan of zet u toch beter een aantal zaken op papier? En is het nodig om bij uw notaris langs te gaan? Een kort overzicht van de verschillende stappen.

Lees meer

Hoe plant u uw successie als alleenstaande zonder kinderen?

20/11/2023
Bron: tijd.be - 20 oktober 2023     Wat gebeurt er met mijn vermogen als ik er niet meer ben? Het is een vraag die alleenstaanden zonder kinderen zich wellicht vaker stellen met het verstrijken van de jaren. Het antwoord hangt af van uw familiale situatie en hoe u uw vermogensplanning nu al organiseert.

Lees meer

VIDEO'S

Beleggingen binnen de vennootschap (1/3)

In deze eerste video nemen we twee grote verschillen onder de loep tussen beleggen als natuurlijke persoon en beleggen binnen de vennootschap. We denken hierbij aan beleggingsproducten zoals individuele aandelen, obligaties of deelbewijzen van fondsen.

Please accept marketing-cookies to watch this video.

 

 

De taxatie van beleggingen binnen de vennootschap (2/3)

Solange Saghbini, senior tax advisor, besprak in de vorige video al kort de grote verschillen tussen beleggen als natuurlijk persoon of binnen uw vennootschap. In deze tweede video licht ze toe wat u moet weten over de fiscaliteit van de beleggingen binnen de vennootschap.

 

De DBI-bevek (3/3)

Solange Saghbini, senior tax advisor, maakt u in deze video duidelijk waarom het zo interessant kan zijn om met uw vennootschap te beleggen in de DBI bevek. Deze laatste video maakt deel uit van een reeks rond fiscaliteit en beleggingen. In de eerste video komen de grote verschillen tussen beleggen als natuurlijk persoon of binnen uw vennootschap aan bod. In de tweede video licht ze toe wat u moet weten over de fiscaliteit van de beleggingen binnen de vennootschap.

 

Wilt u ook graag kennismaken met Nagelmackers Private Banking? Vraag hier uw kennismakingsgesprek aan. We heten u van harte welkom!

Maak een afspraak