Nagelmackers maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Daardoor kunnen we beter voldoen aan uw behoeften en voorkeuren.
Wenst u meer informatie of weigert u het gebruik van cookies? Klik hier. Verdergaan op de website

  • Home
  • Pensioensparen, waarom?

Pensioensparen, waarom?

Wat moet u doen om uw financiële doelstellingen te bereiken eenmaal u gepensioneerd bent?

Pensioensparen: waarom?

Zal uw wettelijke pensioen volstaan om in alle rust van uw pensioen te kunnen genieten? Wilt u graag een kapitaal overdragen aan uw naasten? Wat moet u doen om uw financiële doelstellingen te bereiken eenmaal u gepensioneerd bent?

Of u nu loontrekkende of zelfstandige bent, één ding is zeker: uw wettelijke pensioen (1ste pijler) zal niet volstaan om uw huidige levensstandaard te handhaven eenmaal u gepensioneerd bent. U hebt er dus alle belang bij om een aanvullend pensioen aan te leggen, met behulp van pensioensparen. En u begint er best zo snel mogelijk mee.

Best zo vroeg mogelijk

Hoe vroeger u begint te sparen, hoe hoger uw pensioenspaarbedrag zal zijn. Niet alleen omdat u langer gespaard zal hebben, maar ook en vooral omdat u profiteert van een kapitalisatie-effect: uw stortingen genereren een rendement over een langere periode.

Uw voordelen

  • Een fiscaal voordeel van 30%
    U geniet elk jaar een belastingvermindering van 30% op het gestorte pensioenspaarbedrag. Voor de inkomsten van 2017 kunt u, als u het maximum van 940 euro investeert, tot 282 euro terugkrijgen.
  • Een potentiële groei van uw kapitaal op lange termijn
  • Uw gemoedsrust
    Dankzij deze financiële aanvulling op uw wettelijke pensioen gaat u uw pensioen met een gerust gemoed tegemoet.

Welke formule kiezen?

Er bestaan verschillende formules (pensioenverzekering, pensioenspaarfonds …) aangepast aan uw professionele situatie, uw financiële doelstellingen, uw risicoappetijt en uw beleggersprofiel. Uw adviseur helpt u met zijn expertise om de oplossing te kiezen die het best past bij uw behoeften.

¹ Maximaal 5.000 EUR per persoon voor deze actie.

Denk aan morgen, begin vandaag!

Maak een afspraak