Online Banking

13 november 2019

Volledig veilig met itsme

Marjorie Hoyaux

Teamleader Copywriting & Design

Itsme is een mobiele applicatie die u toelaat te bewijzen wie u bent en  bijzonder betrouwbaar is dankzij zijn verschillende beveiligingsniveaus. Het gaat dus om een soort virtuele identiteitskaart beschikbaar op uw smartphone.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Bijna 1,5 miljoen Belgen bevestigen hun acties op het internet al met itsme. Ze gebruiken het onder andere om zich aan te melden bij hun bank of bij Tax-on-Web.

Hoe beschermt itsme u tegen fraude?

Uw identiteit kan slechts op één toestel geïnstalleerd worden. Eens uw itsme-account geïnstalleerd is op uw smartphone, kan geen enkele fraudeur uw identiteit nog ‘stelen’. Als een fraudeur itsme bijvoorbeeld wil gebruiken om zich op uw Online Banking aan te melden, zal die actie meteen naar uw telefoon gestuurd worden en zal de fraudeur geblokkeerd worden.

Dankzij itsme weet u exact wat u aan het tekenen bent. Wanneer u een te bevestigen actie krijgt op uw itsme-app, krijgt u hiervan altijd een precieze beschrijving. Tekent u bijvoorbeeld een overschrijving, dan zullen de ontvanger en het bedrag duidelijk vermeld staan. Als een persoon met slechte bedoelingen u contacteert om een actie te ondertekenen via itsme, weet u meteen wat er van u gevraagd wordt. U kunt dus zelf fraude opsporen en stoppen.

Die twee elementen bieden nog een laatste voordeel: fraudeurs houden niet van itsme. Als iemand u contacteert en weigert itsme te gebruiken, gaat het waarschijnlijk om een poging tot fraude.

En als ik mijn smartphone verlies?

Blokkeer onmiddellijk uw itmse-account via volgende link via volgende link. Uw identiteit kan dan niet langer gebruikt worden voor online diensten.Maar geen paniek, de itsme-app wordt in elk geval beschermd door een wachtwoord of door uw digitale vingerafdruk/Face ID.

Blijf op de hoogte

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief. Zo blijft u altijd op de hoogte van de Nagelmackers-producten en diensten die voor u relevant zijn.

U kunt uw toestemming altijd intrekken via ‘uitschrijven’ onderaan onze e-mails of zoals toegelicht in onze Privacyverklaring. Meer informatie over o.a. de verwerking en bescherming van uw persoonsgegevens en de rechten die u daarbij hebt (zoals uw recht op inzage, correctie ...), vindt u in onze Privacyverklaring.

Wat is uw doelstelling? Praat erover met een Nagelmackers-adviseur. Samen stelt u een strategie op die u naadloos naar uw bestemming brengt.

Maak een afspraak