Online Banking

25 november 2015

Nieuw eurobiljet in de Europa-serie

Op 25 november komt een nieuw biljet van 20 euro in omloop. Eerder werden al de biljetten van 5 en 10 euro vernieuwd. De nieuwe bankbiljetten, gekend als de Europa-serie, worden geleidelijk in omloop gebracht. 

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Doel van deze vernieuwing is minder vervalsingen. Zowel in het hologram als het watermerk zit Europa verstopt, een figuur uit de Griekse mythologie. De oude biljetten blijven tot nader order simultaan geldig met de nieuwe.

Gotisch blauw

Het biljet van 20 euro oogt gotisch en verwijst op die manier naar een belangrijke bouwkundige stijl uit de culturele geschiedenis van Europa. De hoofdkleur blijft blauw en de kaart van Europa werd bijgewerkt met de nieuwkomers.

Voelen, kijken, kantelen

Het nieuwe biljet van 20 euro bevat heel wat verbeterde echtheidskenmerken. Het biljet is gemakkelijk te controleren, maar moeilijk te vervalsen. Het papier voelt stevig aan en knispert. Er werd tevens gebruik gemaakt van voelbare inkt. Als u het biljet tegen het licht houdt ziet u het portret van Europa, de waarde en de hoofdafbeelding evenals een veiligheidsdraad die zich aftekent als een donkere streep met daarin in wit het euroteken en de waarde. Door het biljet te kantelen ziet u onder meer op het glanzende cijfer in de linkerbenedenhoek een op en neer bewegend lichteffect en een kleurverandering van smaragdgroen naar diepblauw.

Bron: www.nieuwe-eurobankbiljetten.eu

Blijf op de hoogte

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief. Zo blijft u altijd op de hoogte van de Nagelmackers-producten en diensten die voor u relevant zijn.

U kunt uw toestemming altijd intrekken via ‘uitschrijven’ onderaan onze e-mails of zoals toegelicht in onze Privacyverklaring. Meer informatie over o.a. de verwerking en bescherming van uw persoonsgegevens en de rechten die u daarbij hebt (zoals uw recht op inzage, correctie ...), vindt u in onze Privacyverklaring.

Wat is uw doelstelling? Praat erover met een Nagelmackers-adviseur. Samen stelt u een strategie op die u naadloos naar uw bestemming brengt.

Maak een afspraak