25 november 2015

Nieuw eurobiljet in de Europa-serie

Lies Lekeux

Auteur

Op 25 november komt een nieuw biljet van 20 euro in omloop. Eerder werden al de biljetten van 5 en 10 euro vernieuwd. De nieuwe bankbiljetten, gekend als de Europa-serie, worden geleidelijk in omloop gebracht. 

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Doel van deze vernieuwing is minder vervalsingen. Zowel in het hologram als het watermerk zit Europa verstopt, een figuur uit de Griekse mythologie. De oude biljetten blijven tot nader order simultaan geldig met de nieuwe.

Gotisch blauw

Het biljet van 20 euro oogt gotisch en verwijst op die manier naar een belangrijke bouwkundige stijl uit de culturele geschiedenis van Europa. De hoofdkleur blijft blauw en de kaart van Europa werd bijgewerkt met de nieuwkomers.

Voelen, kijken, kantelen

Het nieuwe biljet van 20 euro bevat heel wat verbeterde echtheidskenmerken. Het biljet is gemakkelijk te controleren, maar moeilijk te vervalsen. Het papier voelt stevig aan en knispert. Er werd tevens gebruik gemaakt van voelbare inkt. Als u het biljet tegen het licht houdt ziet u het portret van Europa, de waarde en de hoofdafbeelding evenals een veiligheidsdraad die zich aftekent als een donkere streep met daarin in wit het euroteken en de waarde. Door het biljet te kantelen ziet u onder meer op het glanzende cijfer in de linkerbenedenhoek een op en neer bewegend lichteffect en een kleurverandering van smaragdgroen naar diepblauw.

Bron: www.nieuwe-eurobankbiljetten.eu

Blijf op de hoogte

Door in te schrijven op de newsletter van de bank worden uw persoonsgegevens verzameld door Bank Nagelmackers nv, verantwoordelijk voor de verwerking, met maatschappelijke zetel in de Sterrenkundelaan 23 te 1210 Brussel, ondernemingsnummer 0404.140.107. Tenzij u hier niet akkoord mee gaat, kunnen die gegevens verwerkt worden voor marketingdoeleinden op basis van de rechtmatige belangen van de bank (vrije ondernemerschap en direct marketing). Voor bijkomende informatie kunt u de Privacyverklaring van de bank raadplegen in alle kantoren van de bank of via nagelmackers.be/nl/privacy.

Om u die commerciële aanbiedingen via e-mail te kunnen doorsturen, heeft de bank ook uw voorafgaande toestemming nodig. Die toestemming is echter niet eindeloos geldig. U kunt ons steeds op de hoogte brengen wanneer u geen reclame meer wenst te ontvangen via e-mail, door u via e-mail uit te schrijven van onze marketinglijst.

Indien u uw toestemming niet geeft, ontvangt u geen commerciële aanbiedingen via e-mail voor de financiële producten en diensten die de bank commercialiseert.

Ik verklaar hierbij kennis genomen te hebben van het bovenstaande en geef de bank toestemming om mij haar commerciële aanbiedingen via e-mail te sturen.

Ik begrijp bovendien dat ik het recht heb om mij te verzetten tegen de verwerking van mijn persoonsgegevens voor direct marketingdoeleinden.

Wat is uw doelstelling? Praat erover met een Nagelmackers-adviseur. Samen stelt u een strategie op die u naadloos naar uw bestemming brengt.

Maak een afspraak