Maak een afspraak

13 juli 2020

Meld u overal veilig aan met slechts één code!

Wat is itsme®?

Itsme® is een gratis app waarmee u zich aan de hand van uw digitale vingerafdruk (of een unieke 5-cijferige code) in alle veiligheid kunt aanmelden en registreren en kunt tekenen en betalen in tal van online apps. U hebt die resem verschillende wachtwoorden en gebruikersnamen niet langer nodig! Met de itsme-app kunt u gemakkelijk bewijzen wie u bent.

De voordelen

 • Handig

U kunt zonder kaartlezer inloggen op verschillende onlinediensten.

 • Eenvoudig

Dankzij uw vingerafdruk (of unieke 5-cijferige code) kunt u zich identificeren en tekenen in meerdere online apps.U hebt uw kaart of kaartlezer niet langer nodig om in te loggen op Online Banking, ook de eerste keer niet. Itsme® is dus een eenvoudig en gratis kaartloos alternatief!

 • Veilig en betrouwbaar

Uw gegevens worden streng beveiligd.U kunt via itsme ook in detail bekijken wat u ondertekent en bent dus extra beveiligd.

 • Snel

U kunt snel inloggen en tekenen.

Waar gebruikt u itsme®?

U kunt itsme voortaan gebruiken op de meeste overheidswebsites (zoals Tax-on-web) en bij de meeste banken en grote bedrijven. Daar zullen in de toekomst nog meer namen bijkomen.

Bekijk de lijst hier.

Wat kunt u doen met de app?

 • Inloggen in Online Banking
 • Uw transacties in Online Banking tekenen/goedkeuren
 • Betalingen met uw Nagelmackers-kredietkaart in webshops bevestigen
 • Officiële documenten digitaal ondertekenen
 • Uw belastingaangifte in Tax-on-web indienen
 • Uw contract voor elektriciteit of internet beheren
 • Inloggen in Mobile Banking (deze optie wordt in de loop van de zomer beschikbaar)

Hoe gaat het in zijn werk?

De app werkt op basis van een unieke combinatie van drie zaken: uw simkaart, uw smartphone en uw digitale vingerafdruk (of geheime code). Die persoonlijke combinatie bewijst dat u wel degelijk de persoon bent die u beweert te zijn, vandaar de benaming ‘It’s me’.

Een veilige app, op meerdere niveaus

 • Optimale bescherming van uw gegevens: itsme volgt de Europese regelgeving voor elektronische identificatiemiddelen en de Europese privacyverordening.
 • Beveiliging op drie vlakken: itsme kan enkel gebruikt worden indien drie elementen verenigd zijn, namelijk uw smartphone, uw simkaart en uw persoonlijke code. Als dat niet het geval is, wordt uw itsme®-account automatisch geblokkeerd. Uw account kan dus enkel gebruikt worden met het mobiele toestel en de simkaart die gebruikt werden voor de registratie. Indien iemand anders uw code dus bemachtigt, heeft die persoon nog geen toegang tot uw account.
 • U behoudt de controle: u kiest welke gegevens u wilt delen, wanneer en met wie.
 • Uw mobiele interacties zijn beschermd: ze verlopen via uw simkaart en het hoogbeveiligde netwerk van de deelnemende mobiele operatoren.

Gebruik itsme® in 4 stappen

Download de itsme-app op uw smartphone en volg onderstaande stappen om itsme te kunnen gebruiken:

 • Open uw Online Banking en kies de optie ‘Aanmelden met itsme®’.
 • U wordt doorverwezen naar een itsme®-pagina waar u uw gsm-nummer invoert. Klik daarna op ‘Verzenden’.
 • Open de itsme®-app op uw smartphone om de actie te bevestigen.
 • U wordt automatisch doorgestuurd naar uw Online Banking.

U bent nu aangemeld!

Hebt u nog geen itsme®-account? Download dan snel de app via deze link.

Blijf op de hoogte

Door in te schrijven op de newsletter van de bank worden uw persoonsgegevens verzameld door Bank Nagelmackers nv, verantwoordelijk voor de verwerking, met maatschappelijke zetel in de Sterrenkundelaan 23 te 1210 Brussel, ondernemingsnummer 0404.140.107. Tenzij u hier niet akkoord mee gaat, kunnen die gegevens verwerkt worden voor marketingdoeleinden op basis van de rechtmatige belangen van de bank (vrije ondernemerschap en direct marketing). Voor bijkomende informatie kunt u de Privacyverklaring van de bank raadplegen in alle kantoren van de bank of via nagelmackers.be/nl/privacy.

Om u die commerciële aanbiedingen via e-mail te kunnen doorsturen, heeft de bank ook uw voorafgaande toestemming nodig. Die toestemming is echter niet eindeloos geldig. U kunt ons steeds op de hoogte brengen wanneer u geen reclame meer wenst te ontvangen via e-mail, door u via e-mail uit te schrijven van onze marketinglijst.

Indien u uw toestemming niet geeft, ontvangt u geen commerciële aanbiedingen via e-mail voor de financiële producten en diensten die de bank commercialiseert.

Ik verklaar hierbij kennis genomen te hebben van het bovenstaande en geef de bank toestemming om mij haar commerciële aanbiedingen via e-mail te sturen.

Ik begrijp bovendien dat ik het recht heb om mij te verzetten tegen de verwerking van mijn persoonsgegevens voor direct marketingdoeleinden.

Wat is uw doelstelling? Praat erover met een Nagelmackers-adviseur. Samen stelt u een strategie op die u naadloos naar uw bestemming brengt.

Maak een afspraak