Nagelmackers maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Daardoor kunnen we beter voldoen aan uw behoeften en voorkeuren.
Wenst u meer informatie of weigert u het gebruik van cookies? Klik hier. Verdergaan op de website

27 oktober 2017

De Bancontact app vanaf nu contactless

Laurent Joly

Product Manager

Vanaf 23 oktober werkt de Bancontact-App contactloos. Dit wil zeggen dat binnen bepaalde limieten geen pin-code meer zal moeten ingegeven worden.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Het principe is simpel. U moet uw smartphone in de buurt van een terminal houden die compatibel is voor contactloze betalingen (vanaf 01/01/2018 zullen alle terminals verplicht contactloos zijn). De applicatie moet daarom niet open staan en er is geen internetverbinding voor nodig. De cliënt krijgt een scherm waarop het bedrag van de aankoop komt en die moet hij dan valideren. Hij hoeft dus geen geheime code in te voeren.

Voor de veiligheid worden volgende maxima ingezet. Boven deze maxima moet de geheime pin-code steeds opnieuw ingegeven worden:

  • Max per transactie = € 25
  • Cumulatief Max = € 50
  • Maximum 5 transacties

Android-smartphones die beschikken over de NFC-technologie zullen automatisch overschakelen naar de contactloze app (cliënt hoeft hier niets voor te doen).

Voor alle andere gebruikers (Apple, Microsoft, oudere Android-smartphones) blijft alles bij het oude.

Blijf op de hoogte


Bekijk de privacy verklaring.

Ik ga ermee akkoord om via e-mail commerciële informatie te ontvangen van Bank Nagelmackers nv.

Wat is uw doelstelling? Praat erover met een Nagelmackers-adviseur. Samen stelt u een strategie op die u naadloos naar uw bestemming brengt.

Maak een afspraak