Online Banking

27 oktober 2017

De Bancontact app vanaf nu contactless

Vanaf 23 oktober werkt de Bancontact-App contactloos. Dit wil zeggen dat binnen bepaalde limieten geen pin-code meer zal moeten ingegeven worden.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Het principe is simpel. U moet uw smartphone in de buurt van een terminal houden die compatibel is voor contactloze betalingen (vanaf 01/01/2018 zullen alle terminals verplicht contactloos zijn). De applicatie moet daarom niet open staan en er is geen internetverbinding voor nodig. De cliënt krijgt een scherm waarop het bedrag van de aankoop komt en die moet hij dan valideren. Hij hoeft dus geen geheime code in te voeren.

Voor de veiligheid worden volgende maxima ingezet. Boven deze maxima moet de geheime pin-code steeds opnieuw ingegeven worden:

  • Max per transactie = € 25
  • Cumulatief Max = € 50
  • Maximum 5 transacties

Android-smartphones die beschikken over de NFC-technologie zullen automatisch overschakelen naar de contactloze app (cliënt hoeft hier niets voor te doen).

Voor alle andere gebruikers (Apple, Microsoft, oudere Android-smartphones) blijft alles bij het oude.

Blijf op de hoogte

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief. Zo blijft u altijd op de hoogte van de Nagelmackers-producten en diensten die voor u relevant zijn.

U kunt uw toestemming altijd intrekken via ‘uitschrijven’ onderaan onze e-mails of zoals toegelicht in onze Privacyverklaring. Meer informatie over o.a. de verwerking en bescherming van uw persoonsgegevens en de rechten die u daarbij hebt (zoals uw recht op inzage, correctie ...), vindt u in onze Privacyverklaring.

Wat is uw doelstelling? Praat erover met een Nagelmackers-adviseur. Samen stelt u een strategie op die u naadloos naar uw bestemming brengt.

Maak een afspraak