Online Banking

29 juni 2017

8 tips voor als u met de wagen op vakantie gaat

Vertrekt u met de wagen naar het buitenland? Met deze tips wensen wij u en uw gezin een veilige vakantie toe.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

  1. Plan uw vertrek naar de zon in functie van de verwachte verkeersdrukte op de Europese wegen (zie verkeersdruktekalender). 
  2. Voor u op vakantie vertrekt, gaat u best even langs bij de garage om uw wagen te laten nakijken. Controleer ook uw bandenspanning.
  3. Controleer vooraf uw boorddocumenten en bewaar kopieën in uw bagage. Kijk ook of uw groene kaart van de autoverzekering het land dekt waar u heen trekt. Is dat land niet opgenomen, neem dan contact op met uw verzekeraar.
  4. Ga niet vermoeid de baan op en hou om de twee uur rijden ongeveer 10 minuutjes pauze om de benen te strekken.
  5. Hou rekening met de tolwegen. Aan de tolpoorten met vermelding CB (Carte Bancaire/ Bankkaart) is het mogelijk om met Maestrokaarten, traditionele kredietkaarten en sommige benzinekaarten te betalen. Betalen met bankkaarten in het buitenland  is makkelijk en kan u heel wat tijd besparen.
  6. Raadpleeg vooraf en tijdens de rit de meest actuele verkeersinformatie van de landen waar u door rijdt.
  7. Tankstations buiten de autosnelwegen zijn meestal iets goedkoper. Let er bij het tanken op dat u de juiste brandstof kiest. Heel wat autopannes op vakantie zijn te wijten aan verkeerd getankte brandstof.
  8. Bent u voldoende verzekerd voor deze reis? Verplaats u met een gerust gevoel op de baan. Kies tussen een reisverzekering bij Europ Assistance.

Bron: Europ Assistance

Blijf op de hoogte

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief. Zo blijft u altijd op de hoogte van de Nagelmackers-producten en diensten die voor u relevant zijn.

U kunt uw toestemming altijd intrekken via ‘uitschrijven’ onderaan onze e-mails of zoals toegelicht in onze Privacyverklaring. Meer informatie over o.a. de verwerking en bescherming van uw persoonsgegevens en de rechten die u daarbij hebt (zoals uw recht op inzage, correctie ...), vindt u in onze Privacyverklaring.

Wat is uw doelstelling? Praat erover met een Nagelmackers-adviseur. Samen stelt u een strategie op die u naadloos naar uw bestemming brengt.

Maak een afspraak