Een one-stop-shop voor uw professioneel en persoonlijk vermogen

22 Augustus 2023 -
Wim Crois
Directeur Sales Network
Wim Crois

Doe ik er goed aan om nu al geld uit mijn vennootschap te halen? Wat is voor mij de beste manier om pensioen op te bouwen als bedrijfsleider? En hoe kan ik de overgang van mijn familiebedrijf naar de volgende generatie organiseren? Als ondernemer komt u voor unieke vragen en uitdagingen te staan. Dan is het goed om een partner te hebben die zowel uw familiaal vermogen helpt beschermen en ontwikkelen, als u zakelijke projecten behartigt.

Verschenen op tijd.be op 8 juni 2023

Als ondernemer heeft u dag in dag uit heel wat ballen in de lucht te houden. U werkt hard om een solide toekomst te bouwen voor uzelf en voor uw eventuele partner, kinderen en medewerkers. Als het op uw geldzaken aankomt, wilt u dan ook een betrouwbare partner die begrijpt wat er speelt en u kan adviseren over financiële oplossingen die bij uw situatie passen, zowel privé als voor uw onderneming.

Een uniek vermogen vraagt om unieke begeleiding

Het vermogen van een ondernemer is zelden een ‘standaard’ vermogen. Het vertakt zich dikwijls in uiteenlopende roerende en onroerende goederen, zowel privé als binnen het bedrijf. Er zijn vaak meerdere belanghebbenden, zoals familieleden, mede-eigenaars of investeerders. En er komen niet alleen financiële zaken, maar ook fiscale en juridische  aspecten bij kijken. Dat vereist een breed scala aan expertise.

‘Bij Nagelmackers kunnen we u die expertise bieden. We staan voor een persoonlijke en integrale benadering van uw volledig vermogen, zowel privé als voor uw bedrijf, en dat over de generaties heen’, vertelt Wim Crois, Deputy Chief Commercial Officer bij Nagelmackers. ‘Zo’n 70 procent van onze cliënten zijn bedrijfsleiders, vrije beroepers, ondernemers op rust of kinderen van ondernemers die het stuur overnamen.’

‘Zo’n 70 procent van onze cliënten zijn bedrijfsleiders, vrije beroepers, ondernemers op rust of kinderen van ondernemers die het stuur overnamen.’

WIM CROIS - Deputy Chief Commercial Officer bij Nagelmackers

 

Full service voor uw financiële behoeften

Een kaskrediet of lening voor de voorafbetaling van belastingen nodig? Of de overtollige liquiditeiten in uw onderneming aan het werk zetten? Voor alle dagelijkse en niet-alledaagse financiële aspecten van uw onderneming kan u bij Nagelmackers terecht.

Overweegt u een hypothecaire lening voor een tweede verblijf in de Ardennen? Wil u uw beleggingsportefeuille verduurzamen of investeren in private equity? Of overweegt u een schenking te doen aan de kinderen? Nagelmackers is een one-stop-shop voor uw totale vermogensbeheer, zowel in Vlaanderen, Brussel als Wallonië.

De oudste bank met een frisse kijk op ondernemerschap

Hoewel Nagelmackers de oudste bank van het land is (1747), kijken we graag vooruit met onze ondernemers. ‘De jongste jaren zien we bij hen steeds meer aandacht voor duurzaamheid. Ze willen investeren in klimaatvriendelijke en sociaal verantwoorde projecten, en zo bijdragen aan een betere toekomst. Bij Nagelmackers ondersteunen we deze visie, door duurzame beleggingen en aantrekkelijke financieringsoplossingen aan te bieden om die ambities waar te maken’, legt Wim Crois uit.

Een tweede (evergreen) thema dat vaak bovenaan de agenda bij ondernemers staat is fiscaliteit. ‘De fiscale wetgeving is complex en verandert geregeld. Denk maar aan de geplande wijzigingen rond de DBI-fondsen’, geeft Wim Crois aan. ‘Of denk aan de onzekerheid die leeft over pensioenopbouw in de tweede pijler. Onze experts houden de vinger aan de pols en adviseren u proactief over de fiscale aspecten van uw vermogen en bedrijfsactiviteiten. Zo bent u altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kan u tijdig inspelen op veranderingen.’


Gerelateerde artikels

Yves Van Laecke - Chief Commercial Officer Persartikels, Persberichten en Nieuws Artikel
27 Maart 2024

Nagelmackers wil in 2024 oogsten

mockup of website on laptop Persartikels, Persberichten en Nieuws Artikel
19 Maart 2024

Een nieuwe look voor onze website

Yves Van Laecke - Chief Commercial Officer Persartikels, Persberichten en Nieuws Artikel
19 Januari 2024

Bank Nagelmackers mikt na boerenjaar op jongere klant