Online Banking

1 juli 2021

Nieuwe duurzame hoofdzetel voor Nagelmackers

Marjorie Hoyaux

Teamleader Internal & External Communication

2022 wordt een bijzonder jaar voor Nagelmackers. We vieren volgend jaar niet enkel onze 275ste verjaardag, maar we ruilen ook onze huidige hoofdzetel aan de Sterrenkundelaan in voor een schitterend state-of-the-art kantoorgebouw. Dat gebouw zal Monteco heten en in de Brusselse Leopoldswijk liggen.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Leasinvest Real Estate bouwt momenteel namelijk een CO2-neutraal, passief kantoorgebouw op de hoek van de Montoyer- en de Nijverheidsstraat, dat een referentie moet worden inzake ‘recyclable buildings’ dankzij onder andere een houten constructie.

Op 30/06/2021 ondertekende de bank een langdurige huurovereenkomst met Leasinvest Real Estate voor de huur van dat pand.

De keuze voor Monteco is niet toevallig. Het duurzame karakter van het gebouw past uitstekend bij de ambitie van de bank om actief bij te dragen tot een betere en gezondere wereld. De doelstelling van de bouwheer om een BREEAM Excellent-certificaat te behalen voor dit gebouw was dan ook een beslissend element in onze keuze voor Monteco.
Daarnaast overtuigde de ligging; vlakbij treinstation Europa en metrostation Troon. Dat laat ons toe maximaal in te zetten op het gebruik van het openbaar vervoer door onze medewerkers en zo onze CO2-voetafdruk verder te verlagen.

Het nieuwe gebouw zal een oase zijn van rust en licht. Monteco voorziet in de meest moderne technieken en faciliteiten, waardoor het comfort van onze medewerkers substantieel zal verbeteren. In die inspirerende omgeving zullen ze zich meer dan ooit kunnen focussen op het leveren van hoogstaande financiële diensten aan onze cliënten.
De verhuis naar ons nieuw hoofdkwartier is voorzien voor het najaar van 2022.

 

Over Bank Nagelmackers nv

Bank Nagelmackers wil een partner zijn voor families in de opbouw, beheer en overdracht van hun vermogen.

De bank past dit toe via een aanbod van personal & private banking. Een dienstverlening kan vanaf een belegd vermogen van minstens 75.000€. Momenteel telt de bank 22 kantoren en 41 agenten die deze strategie uitdragen naar hun cliënteel.
Nagelmackers leeft de vereisten rond solvabiliteit en liquiditeit na: de solvabiliteitsratio (IFRS, Tier I) bedraagt 18,5% en de liquiditeitsratio 183%. (Cijfers op 15 juni 2021).


Bank Nagelmackers nv - Montoyerstraat 14, 1000 Brussel - T 02 229 76 00 - F 02 229 76 99 - www.nagelmackers.be - BTW BE 0404.140.107 - RPR Brussel

Blijf op de hoogte

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief. Zo blijft u altijd op de hoogte van de Nagelmackers-producten en diensten die voor u relevant zijn.

U kunt uw toestemming altijd intrekken via ‘uitschrijven’ onderaan onze e-mails of zoals toegelicht in onze Privacyverklaring. Meer informatie over o.a. de verwerking en bescherming van uw persoonsgegevens en de rechten die u daarbij hebt (zoals uw recht op inzage, correctie ...), vindt u in onze Privacyverklaring.

Wat is uw doelstelling? Praat erover met een Nagelmackers-adviseur. Samen stelt u een strategie op die u naadloos naar uw bestemming brengt.

Maak een afspraak