Online Banking

10 juli 2018

Dankzij deze verzekeringen vertrekt u met een gerust hart op vakantie

Marjorie Hoyaux

Teamleader Copywriting & Design

De jaarlijkse zomervakantie is in aantocht. Tijd voor een reis naar het buitenland! Of blijft u liever thuis? Hoe dan ook, nu is hét moment om een check-up te doen van uw verzekeringen. Zo gaat u met een gerust gemoed de vakantie tegemoet. 

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Familiale verzekering

Een familiale verzekering beschermt u en uw gezin wereldwijd tegen schade toegebracht aan derden, maar ook uw eigen geleden schade wordt verzekerd. Ook de schade aan een tijdelijk vakantieverblijf of uw hotelkamer kan verzekerd zijn.

Woningverzekering

Voor u met uw gezin op vakantie vertrekt, check dan zeker eerst of uw woningverzekering een diefstalwaarborg bevat. Zo niet, neem dan zo snel mogelijk contact op met uw adviseur. Wanneer u of een van uw gezinsleden tijdens de vakantie slachtoffer wordt van een diefstal, poging tot diefstal of vandalisme met geweld, kunt u uw woningverzekering aanspreken.

Wanneer u uw woning verlaat om op vakantie te vertrekken, neem dan volgende preventietips in acht:

  • Zorg ervoor dat alle buitendeuren van uw woning goed afgesloten zijn met een sleutel of elektronische beveiliging.
  • Sluit en vergrendel ook alle ramen, schuiframen, koepels, garagepoorten en andere openingen.
  • Vraag indien mogelijk ook aan uw buren om uw brievenbus regelmatig te legen.
  • Wees voorzichtig met vakantiefoto’s of –berichten op sociale media.
  • Maak het dieven niet makkelijker door foto’s van dure voorwerpen op het net te plaatsen.

Bijstandsverzekering

Of u nu met de wagen of een ander vervoermiddel op vakantie vertrekt, een goede bijstandsverzekering voor personen kan een belangrijke meerwaarde betekenen bij een ongeval, ziekte of een andere gebeurtenis. Een bijstandsverzekering personen kunt u ofwel afzonderlijk, ofwel gekoppeld aan een autoverzekering afsluiten. In dit laatste geval wordt zowel de bijstand aan personen gegarandeerd, als de bijstand aan uw verzekerde voertuig. Zowel na pech, diefstal als bij een ongeval in binnen– of buitenland, zal er bijstand verleend worden aan het voertuig en de inzittenden. Bent u niet zeker van uw stuk? Neem contact op met uw adviseur.

Reisverzekering

Een reisverzekering kan een handige aanvulling zijn op uw bijstandsverzekering, aangezien deze verzekering medische kosten vaak beter dekt. Dat is vooral een meerwaarde in landen waar medische kosten erg hoog kunnen oplopen (VS, Zuid-Afrika …). Of kiest u voor een waarborg reisannulering? Check dan zeker eerst ook de voorwaarden van uw kredietkaart. Reisverzekeringen kunt u aangaan in tijdelijke of jaarcontracten.

Hospitalisatieverzekering

Wanneer u op vakantie een dokter nodig hebt, of u onverwachts wordt opgenomen in een ziekenhuis, houdt u best uw Europese Ziekteverzekeringskaart (EZVK) bij de hand. Het is een bewijs dat u verzekerd bent door de Belgische Sociale Zekerheid én dat u rechtstreeks toegang hebt tot medische verzorging. Kosten van medische verzorging worden niet altijd geheel of gedeeltelijk vergoed door het ziekenfonds. Daarom is het belangrijk om voor het gezin een hospitalisatieverzekering aan te gaan. Misschien geniet u die al via uw werkgever, in het andere geval dient u zelf een hospitalisatieverzekering te sluiten. Een hospitalisatieverzekering komt niet alleen tussen in eigen land (medische kosten, repatriëring …), maar ook in het buitenland.

Maak een afspraak met uw adviseur voor u op vakantie vertrekt. Op basis van uw persoonlijke behoeften analyseert hij samen met u uw verzekeringsportefeuille en gaat hij op zoek naar eventuele onder– en oververzekeringen. Doe de check-up en vertrek met een gerust hart op vakantie!

Maak een afspraak

Blijf op de hoogte

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief. Zo blijft u altijd op de hoogte van de Nagelmackers-producten en diensten die voor u relevant zijn.

U kunt uw toestemming altijd intrekken via ‘uitschrijven’ onderaan onze e-mails of zoals toegelicht in onze Privacyverklaring. Meer informatie over o.a. de verwerking en bescherming van uw persoonsgegevens en de rechten die u daarbij hebt (zoals uw recht op inzage, correctie ...), vindt u in onze Privacyverklaring.

Wat is uw doelstelling? Praat erover met een Nagelmackers-adviseur. Samen stelt u een strategie op die u naadloos naar uw bestemming brengt.

Maak een afspraak