Online Banking

14 december 2022

Monteco: de nieuwe hoofdzetel van Nagelmackers

Marjorie Hoyaux

Head of Communication, Online & Social Media

Voortaan vindt u onze hoofdzetel en ons kantoor Astronomie op een andere locatie, namelijk in de Europese wijk in de Montoyerstraat 14 te 1000 Brussel. Wij nemen onze intrek in het gloednieuwe Monteco-gebouw, de eerste houten hoogbouw van Brussel. De naam is een samentrekking van ‘Montoyer’ en ‘ecologisch’, verwijzend naar de locatie en duurzaamheid van het gebouw.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Knap staaltje architectuur

Het bouwwerk ligt volledig in lijn met ons imago van Personal & Private bank en is een ware primeur in België. Archi 2000, architect van Monteco, is voor een uniek concept gegaan in hartje Brussel, dat zich zal onderscheiden door de combinatie van een houtskeletbouw en het gebruik van intelligente technologie. Een waar ‘state-of-the-smartgebouw’ dus!

Monteco: Montoyer goes ecological

De onderconstructie van het gebouw is volledig in hout, met uitzondering van de betonnen kern. Dat zal ook in alle ruimtes zichtbaar aanwezig zijn, wat het gebouw een uitzonderlijke esthetische look geeft. Het gebruikte hout heeft bovendien een PEFC-label. Het is dus afkomstig van duurzaam bosbeheer, waarbij de gekapte bomen opnieuw worden aangeplant. Na 25 jaar zijn ze volledig opnieuw gegroeid.

Dakterras

Geen fossiele energie gebruiken, ook dit staat centraal in de passieve constructie die Monteco is. Er worden zonnepanelen en twee warmtepompen geïnstalleerd, die voorzien in alle verwarmings- en koelingsbehoeften en zorgen voor een groenere energieconsumptie. De hoge ramen die overal aanwezig zijn, zorgen voor een prachtige lichtinval en bieden de werknemers een gevoel van licht en ruimte.

En het duurzame aspect in onze beleggingen?

Beleggen met aandacht voor duurzaamheid is een speerpunt van onze aanpak, onze beleggingsfilosofie en onze fondsen. Voor meer informatie over dit onderwerp, kunt u ons artikel ‘Welke duurzame beleggingstrategieën hanteert Nagelmackers?’ (her)lezen.

Kantoor Monteco

Niet alleen het uiterlijk van het pand spreekt aan. De ruimtes zijn uitgerust met moderne apparatuur, ergonomisch kantoormateriaal en een performante netwerkinfrastructuur. Dé ideale en inspirerende werkplek dus voor onze werknemers.

Kantoor Monteco

Maar ook onze cliënten vergeten we niet!

Ter gelegenheid van deze verhuizing wordt het kantoor omgedoopt tot het kantoor Monteco. We ontvangen hen binnenkort graag in discrete, maar comfortabele adviesruimtes, uitgerust met modern audiovisueel materiaal, zodat we hen zowel ter plaatse als op afstand maatwerk kunnen bieden.

 

Wil u kennismaken met Nagelmackers en onze aanpak ontdekken? Maak dan een afspraak.

Graag tot binnenkort!

Blijf op de hoogte

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief. Zo blijft u altijd op de hoogte van de Nagelmackers-producten en diensten die voor u relevant zijn.

U kunt uw toestemming altijd intrekken via ‘uitschrijven’ onderaan onze e-mails of zoals toegelicht in onze Privacyverklaring. Meer informatie over o.a. de verwerking en bescherming van uw persoonsgegevens en de rechten die u daarbij hebt (zoals uw recht op inzage, correctie ...), vindt u in onze Privacyverklaring.

Wat is uw doelstelling? Praat erover met een Nagelmackers-adviseur. Samen stelt u een strategie op die u naadloos naar uw bestemming brengt.

Maak een afspraak