Nagelmackers maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Daardoor kunnen we beter voldoen aan uw behoeften en voorkeuren.
Wenst u meer informatie of weigert u het gebruik van cookies? Klik hier. Verdergaan op de website

Geluk delen met de kleinkinderen

Jef (72) en Christine (67) hebben een mooie spaarpot opgebouwd en willen een deel daarvan opzij zetten voor de studies van hun kleinkinderen. Nagelmackers werkte een oplossing uit.

Zwart gat, welk zwart gat?

In tegenstelling tot wat onze kinderen dachten, hebben Christine en ik ons sinds ons pensioen nog geen minuut verveeld. Mijn echtgenote en ik hebben tijdens ons beroepsleven een aardige cent verdiend en die willen we goed besteden. Bovendien zijn we beiden nog goed te been en dus kunnen we eindelijk doen waar we zin in hebben. En we hebben heel wat plannen. Een fietsvakantie in Zweden, de nieuwste theater- en dansvoorstellingen meepikken, wijn proeven in de Bordeaux-streek. We denken zelfs aan een wereldreis. We gaan nog tijd te kort komen! Een zwart gat? Daar hebben wij geen last van.

“Christine en ik hebben het goed gehad. Dat geluk kunnen delen maakt ons nog gelukkiger.”

Jef

Iets extra voor de kleinkinderen

Natuurlijk willen we ook tijd maken voor onze kinderen en kleinkinderen. Hoewel dat niet evident is, want ze wonen niet om de hoek. Onze oudste zoon woont in Silicon Valley: die zien we slechts één keer per jaar. Onze kinderen zijn intussen allemaal de veertig voorbij, hebben een goede job en komen dus niks tekort. Vandaar dat we het een goed idee vonden om een deel van ons vermogen opzij te zetten voor onze kleinkinderen. Voor als ze aan hun studies beginnen, ooit een huis willen kopen of voor de opstart van een eigen zaak. Een duwtje in de rug op het moment dat ze het écht nodig hebben.

Uw financieel routeplan

Waar wilt u naartoe, waar staat u vandaag en welke route volgt u best? De Financiële Routeplanner helpt u en uw adviseur om alles in kaart te brengen. Het resultaat is een persoonlijk vermogensplan dat u naar uw eindbestemming leidt.

Lees verder

Geluk is er om te delen

Wat we wilden, wisten we wel, maar hoe we dat precies moesten doen, dat was iets anders. Want Christine en ik zijn geen specialisten in dat soort zaken. De grote lijnen kenden we wel, maar voor echt grondig advies klopten we aan bij onze adviseur van Nagelmackers. Die begreep al snel waar we naartoe wilden en werkte samen met een private banker een plan uit. Concreet stelden ze een constructie voor waarbij een deel van ons vermogen testamentair over de kleinkinderen werd verdeeld, waardoor aanzienlijk wordt bespaard op successierechten, en een ander deel via beleggingsverzekeringen van het type tak 21. Daarnaast hebben we ook een voordelige schenkingsregeling uitgewerkt voor onze eigen kinderen: een regeling waar iedereen bij wint. Christine en ik hebben het goed gehad. Dat geluk kunnen delen, dat maakt ons nog gelukkiger.

Wat is uw doelstelling? Praat erover met een Nagelmackers-adviseur. Samen stelt u een strategie op die u naadloos naar uw bestemming brengt.

Maak een afspraak

Meer verhalen