Nagelmackers maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Daardoor kunnen we beter voldoen aan uw behoeften en voorkeuren.
Wenst u meer informatie of weigert u het gebruik van cookies? Klik hier. Verdergaan op de website

Een droomhuis in Italië

Dominique (55) en Kristel (52) wilden enkele jaren geleden een huis kopen in de Italiaanse Abruzzi. Nagelmackers bracht hun financiële situatie nauwgezet in kaart en hielp hen hun droom te realiseren.

Dromen van een tweede huis in Italië

Kristel en ik leerden elkaar kennen tijdens de Italiaanse les. Onze eerste reis samen ging naar Puglia, de streek in de hak van Italië. We waren al verliefd op elkaar, toen ook op Italië. Een wereld ging voor ons open: cultuur, slow food, de ‘bella figura’... In de loop der jaren verkenden we ook Umbria, Lazio, Calabria en het wilde noordwesten van Sicilië. Kristel runt een eigen atelier als stoffenontwerpster en ik ben HR-directeur in een groot bouwbedrijf. Na jaren sparen, groeide het idee om in Italië een tweede woonst te kopen. Om er tot rust te komen en nieuwe energie op te doen, vrienden te ontvangen, als spaarpot voor de kinderen …

“Een droomhuis vinden, dat ging al bij al nog vlot. Maar de financiële kant van de zaak, dat was iets anders.”

Dominique

Het noorden kwijt op weg naar het zuiden

De streek van de meren in het noorden of het immer zonnige zuiden? Uiteindelijk gingen we voor een oud landhuis vlakbij Pescara in de Abruzzi, zo’n 200 kilometer van Rome. Een droomhuis vinden, dat ging al bij al nog vlot. Met dank aan het internet en een lokale makelaar. Maar de financiële kant van de zaak, dat was iets anders. Ons huis in België was intussen afbetaald, dat kwam dus mooi uit. Maar toch werden de dingen behoorlijk complex. Wat waren de fiscale gevolgen van zo’n aankoop, hoe zat het met ons pensioen? En natuurlijk wilden we nog wat geld opzij zetten voor onze kinderen. Het was voor ons een kluwen waarin we helemaal verloren liepen ...

Uw financieel routeplan

Waar wilt u naartoe, waar staat u vandaag en welke route volgt u best? De Financiële Routeplanner helpt u en uw adviseur om alles in kaart te brengen. Het resultaat is een persoonlijk vermogensplan dat u naar uw eindbestemming leidt.

Lees verder

Terug op koers dankzij het juiste plan

Jurgen, onze adviseur bij Nagelmackers, begreep snel waar de knelpunten lagen. Aan de hand van de Financiële Routeplanner hielp hij ons stap voor stap op de goede weg. Deze tool bracht onze doelstellingen duidelijk in kaart en gaf ons een helder overzicht van onze financiële situatie. Het resultaat van onze gesprekken was een gedetailleerd plan met oplossingen waarmee we onze Italiaanse droom konden waarmaken en dat ons financieel op koers houdt. Zo bleek dat de aankoop van het landhuis best combineerbaar was met andere belangrijke uitgaven, zoals de opbouw van een pensioen. Jurgen bracht ons ook in contact met een private banker van Nagelmackers die een voordelige oplossing uitwerkte voor de overdracht van ons vermogen aan onze kinderen. Natuurlijk gaat niets vanzelf: regelmatig zitten we samen om de gang van zaken te evalueren en ons traject eventueel bij te sturen. Dat vraagt inzet en discipline, ja. Vergelijk het met een goeie Brunello: het resultaat van jaren en jaren intense arbeid.

Wat is uw doelstelling? Praat erover met een Nagelmackers-adviseur. Samen stelt u een strategie op die u naadloos naar uw bestemming brengt.

Maak een afspraak

Meer verhalen