Nagelmackers maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Daardoor kunnen we beter voldoen aan uw behoeften en voorkeuren.
Wenst u meer informatie of weigert u het gebruik van cookies? Klik hier. Verdergaan op de website

De zekerheid van een onbezorgd pensioen

Willy (56) en Françoise (55) hebben een eigen apotheek en twee kinderen waarvan één klaarstaat om de zaak over te nemen. Het koppel is dol op reizen en allerminst van plan om water in de wijn te doen als hun pensioen eraan komt.

Gezonde vooruitzichten

Willy en ik zijn beiden apotheker. We beheren al 27 jaar een bloeiende apotheek in de Brusselse rand. Jaren van hard werken en zwoegen, van investeren en blijven investeren om voortdurend bij te blijven en onze klanten het allerbeste te kunnen geven. Zodra we ons extra personeel konden veroorloven, maakten we werk van onze andere passie: reizen. Gastronomisch toeren in Piëmont, op ontdekking in het Atlasgebergte, cruisen langs de Noorse kust … Onze reislust kent geen grenzen. En dus willen we blijven reizen, ook eenmaal we met pensioen zijn en onze zoon de zaak in handen neemt.

“Mooi allemaal, alleen zijn we het overzicht een beetje kwijt.”

Willy

Even alles op een rijtje

We hadden ondertussen een mooie spaarpot opgebouwd. In de loop der jaren hebben we links en rechts wat geshopt en belegden we lukraak in opportuniteiten: fondsen in groeilanden, aandelen in biotechnologie, obligaties … Daarnaast maken we ook maximaal gebruik van de fiscale voordelen van pensioensparen, VAPZ en tak 21-verzekeringen. Verder heeft Willy twee bouwgronden geërfd, klaar voor verkoop als ons dat uitkomt. Mooi allemaal, alleen zijn we het overzicht een beetje kwijt. Bovendien moeten we dringend beginnen nadenken over de overdracht van de zaak, want een apotheek is een klein vermogen waard en dus moeten we een eerlijke oplossing vinden voor beide kinderen.

Uw financieel routeplan

Waar wilt u naartoe, waar staat u vandaag en welke route volgt u best? De Financiële Routeplanner helpt u en uw adviseur om alles in kaart te brengen. Het resultaat is een persoonlijk vermogensplan dat u naar uw eindbestemming leidt.

Lees verder

De Financiële Routeplanner toont de weg

Op aanraden van vrienden namen we contact op met Nagelmackers. Twee dagen later kwam een adviseur langs voor een gesprek. Hij luisterde aandachtig naar onze wensen en werkte samen met ons een plan uit aan de hand van de Financiële Routeplanner. Cash, beleggingen, vastgoed, pensioen, successie … Alle aspecten werden minutieus overlopen. In functie van onze doelstellingen herschikte hij samen met een private banker al onze beleggingen en vulde hij die aan met nieuwe oplossingen. Alles met één doel voor ogen: rust en zekerheid voor later. Inclusief een evenwichtige successieregeling waar beide kinderen zich in kunnen vinden. Willy en ik zijn alvast klaar om onze koffers te maken en opnieuw op reis te vertrekken, pensioen of geen pensioen. Deze keer wordt het trouwens Bhutan. Al van gehoord?

Wat is uw doelstelling? Praat erover met een Nagelmackers-adviseur. Samen stelt u een strategie op die u naadloos naar uw bestemming brengt.

Maak een afspraak

Meer verhalen