Nagelmackers maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Daardoor kunnen we beter voldoen aan uw behoeften en voorkeuren.
Wenst u meer informatie of weigert u het gebruik van cookies? Klik hier. Verdergaan op de website

Estate Planning

Niemand kan voorspellen wat het leven zal brengen en hoe dat uw persoonlijke en financiële leven zal beïnvloeden. Maar u kunt wel positief anticiperen op deze gebeurtenissen en er alert op reageren. Onze estate planners staan u daar graag in bij.

Om uw vermogen goed te beheren, is het belangrijk rekening te houden met de juridische en fiscale aspecten die gelinkt zijn aan de opbouw, het beheer en de overdracht van dat vermogen.
 

Onze specialisten van Estate Planning begeleiden u bij:

  • De structurering van uw privé- en professionele tegoeden;
  • De planning van de overdracht van uw vermogen.

 

Samen uw behoeften in kaart brengen

Tijdens een eerste kennismakingsgesprek luisteren wij naar uw verhaal en uw verwachtingen. U hebt de mogelijkheid om concrete vragen te stellen en we gaan na of u verdere stappen wenst te zetten voor uw vermogens- en/of successieplanning. In dat geval verzamelen we informatie over uw persoonlijke en familiale situatie en stellen eventueel al een overzicht op van uw roerend, onroerend en professioneel vermogen. Tot slot bepalen we samen uw doelstellingen op korte, middellange en lange termijn.

Stel een vraag

Een vraag over vermogens- of successieplanning? Stel ze gerust aan onze estate planners. Zij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Stel hier uw vraag

Uw vermogens- of successieplan

Indien uit het eerste gesprek blijkt dat u graag gepersonaliseerd advies wenst, bekijken we op welke manier we kunnen samenwerken en stellen we vervolgens uw vermogens- en/of successieplan op.
Dat plan houdt rekening met uw persoonlijke situatie, uw vermogen, uw wensen en uw doelstellingen zoals u die aangaf.

Volgende punten komen aan bod en overlopen we in detail met u:

  • Een gedetailleerde analyse van uw erfopvolging in geval van overlijden;
  • Een schatting van de successierechten die uw erfgenamen op vandaag zouden moeten betalen;
  • Advies over de instrumenten die u kunt gebruiken voor de planning en/of overdracht van uw vermogen, aangepast aan uw doelstellingen;
  • Een schatting van de successierechten in het geval u gebruikmaakt van bovengenoemde instrumenten;
  • Een projectie van uw inkomsten en uitgaven teneinde uw niveau van financiële onafhankelijkheid te evalueren.
  • M.a.w. de mate waarin uw vermogen en de inkomsten die dat vermogen voortbrengt u toelaten te voorzien in uw toekomstige behoeften.

 

Om uw plan praktisch uit te werken, brengen we u indien nodig in contact met externe specialisten zoals een notaris, een advocaat of een accountant.

U wenst dat we voor u een plan op maat uitwerken?

Ons team zal uw plan opmaken en schriftelijk overmaken rekening houdend met de wetgeving rond het geven van raad over financiële planning. U verneemt meer over dit onderwerp in de volgende documenten:
Algemeen Reglement Verstrekking van Raad over Financiële Planning
MiFID
FAQ FSMA