Nagelmackers maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Daardoor kunnen we beter voldoen aan uw behoeften en voorkeuren.
Wenst u meer informatie of weigert u het gebruik van cookies? Klik hier. Verdergaan op de website

23 januari 2019

Wat kunt u verwachten van uw private banker?

Marjorie Hoyaux

Auteur

Sommige personen worden bijgestaan door een private banker. Maar wat doet hij precies? Ontdek hier dit veelzijdige beroep.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Enkele onontbeerlijke kwaliteiten

Een private banker is in zekere zin een huisarts voor uw vermogen. Vaak ontstaat er op termijn een persoonlijke of zelfs intieme vertrouwensband: een van de kernpunten van dit beroep is inderdaad de opbouw van een sterke menselijke band, met de capaciteit om voldoende empathie te tonen om de verwachtingen van zijn cliënten te begrijpen. Om efficiënt te kunnen werken moet een private banker namelijk alles weten over het vermogen en de verwachtingen van de cliënt. Andere essentiële kwaliteiten zijn betrouwbaarheid en beschikbaarheid.

Een globale aanpak

Een private banker moet niet alleen rekening houden met de beleggingen van zijn cliënt, maar ook met zijn gezinssituatie, zijn professionele ambities, de keuze van zijn levensstijl en zijn wensen op het vlak van groei en/of bescherming van zijn vermogen. Uiteraard wordt er ook gekeken naar zijn risicoprofiel en is het essentieel dat de portefeuille goed gespreid blijft.

De rol van deze professional is om cliënten, indien zij dat wensen, te helpen bij het streven naar rendement, maar ook om een globale situatie te optimaliseren en cliënten informatie te bieden die een situatie moet veiligstellen of hen helpt na te denken over het risico, rekening houdend met de veiligheid.

Hoewel een private banker nauw samenwerkt met verschillende specialisten zoals estate planners, asset managers, macro-economen … moet hij over tal van vaardigheden beschikken en uiteenlopende onderwerpen beheersen zoals pensioenen, fiscaliteit, familierecht … Hij moet daarnaast de nodige juridische competenties bezitten.

Uw persoonlijke gids

Bij Nagelmackers leidt uw private banker alles in goede banen. Met behulp van een performante tool bepaalt hij uw beleggersprofiel en zet hij uw verhaal en vermogen om in een plan. Vervolgens werkt hij verschillende scenario’s uit om uw vermogen te beheren en te doen groeien. U maakt dan zelf uw keuzes.

Op dat punt komen onze asset managers tussen. Zij staan in voor het optimale beheer van uw portefeuille naargelang uw verwachtingen en concrete financiële situatie. De asset managers houden voortdurend de marktevoluties in het oog, terwijl uw private banker u op zijn beurt regelmatig informeert over de uitgevoerde transacties en de toegepaste beleggingsstrategie.

Uw private banker brengt u indien nodig overigens in contact met onze specialisten van Estate Planning, zodat u alle fiscale en juridische mogelijkheden kent om uw vermogen te beschermen en eventueel over te dragen.

Bovendien heeft Nagelmackers onlangs 4 Private Banking Centers geopend. Ze groeperen de expertise van een multidisciplinair team, bestaand uit private bankers, estate planners, wealth managers … Zo geniet u een nog meer gepersonaliseerde dienstverlening. Uiteraard kunt u uw private banker ook blijven ontmoeten op een plaats naar uw keuze.

Onze ambitie? Uw vertrouwen verdienen en doorheen de tijd behouden, om een duurzame relatie op te bouwen die berust op uw specifieke noden.

Blijf op de hoogte


Bekijk de privacy verklaring.

Ik ga ermee akkoord om via e-mail commerciële informatie te ontvangen van Bank Nagelmackers nv.

Wat is uw doelstelling? Praat erover met een Nagelmackers-adviseur. Samen stelt u een strategie op die u naadloos naar uw bestemming brengt.

Maak een afspraak