Online Banking

22 november 2017

Waarom pensioensparen?

1001 redenen om aan pensioensparen te doen zijn er misschien nét niet, maar er zijn er toch heel wat. Wij zetten voor u 5 belangrijke redenen op een rijtje.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Doet u nog niet aan pensioensparen bij Nagelmackers? Dan vermoeden we dat u het na dit artikel wel zal voelen kriebelen!

1. Beleef een waardig pensioen

Als u tientallen jaren gewerkt hebt, dan hebt u het volste recht om daarna rustig uit te blazen. En om eindelijk alle tijd vrij te maken voor wat u écht liefhebt: kinderen, kleinkinderen, reizen, sport,…

Dat alles is natuurlijk net iets makkelijker als u over voldoende financiële middelen beschikt om al uw behoeften te bevredigen. Uw wettelijke pensioen is een mooie basis. Maar om uw huidige levensstandaard aan te houden of nog te verbeteren, is pensioensparen absoluut een must.

Zo kunt u namelijk een veel groter pensioenkapitaal opbouwen, waardoor u uw iets oudere dag in alle financiële rust kunt beleven. Met pensioensparen verzekert u zichzelf om optimaal van uw hobby’s, passies en geliefden te kunnen genieten.

2. Geniet van een fiscaal voordeel

Niemand betaalt graag veel belastingen. Dus waarom meer betalen dan nodig? Als u aan pensioensparen doet, kunt u jaarlijks een mooi bedrag besparen.

Tot op heden bedroeg het maximale jaarlijkse pensioenspaarbedrag 940 euro, met een belastingvermindering van 30%. Jaarlijks kon u dus tot 282 euro belastingen besparen. En tegelijkertijd een mooi pensioen opbouwen!

Maar … vanaf volgend jaar treden er hervormingen voor pensioensparen in werking, waardoor u jaarlijks een nog groter bedrag opzij kunt zetten. Meer informatie over de hervormingen leest u heel binnenkort in ons artikel ‘Hervormingen pensioensparen’.

3. Kies een formule op uw maat

Pensioensparen beperkt zich niet tot één vorm. Er zijn tal van verschillende manieren om een kapitaal op te bouwen voor later. Wij, bij Nagelmackers, geloven bijvoorbeeld rotsvast in pensioenspaarfondsen. Pensioen opbouwen door te beleggen in aandelen en obligaties, dus.
We beseffen als geen ander dat iedere persoon anders is. Daarom bieden we uiteenlopende pensioenspaarfondsen aan, aangepast aan uw beleggersprofiel. Bekijk hier een duidelijk overzicht.

4. Laat iets na voor uw geliefden

Uw eigen pensioen veiligstellen hoeft niet de enige drijfveer zijn om aan pensioensparen te doen. Hebt u het geluk om omringd te zijn door schatten van kinderen en/of kleinkinderen? Dan zou het toch mooi zijn om hen later een mooi bedrag te kunnen nalaten?

Zij zullen een financieel duwtje in de rug best kunnen gebruiken, in om het even welke levensfase. Als u aan pensioensparen doet, bouwt u een groter kapitaal op voor later. Zo kunt u uw geliefden de nalatenschap schenken die ze verdienen.

5. Nooit te jong of te oud

Vindt u zichzelf nog te jong of al te oud om aan pensioensparen te doen? Dan vergist u zich misschien, want pensioensparen kan al vanaf 18 jaar tot u met pensioen gaat. En elk jaar wordt u alweer een mooi bedrag rijker! Het is dus nooit te laat om met pensioensparen te beginnen, maar toch begint u best zo vroeg mogelijk. Hoe vroeger u begint, hoe groter uw uiteindelijk gespaarde bedrag zal zijn. En hoe meer fiscaal voordeel u geniet!

Blijf op de hoogte

Door u in te schrijven, geeft u Nagelmackers (verwerkingsverantwoordelijke) toestemming om u per e-mail gepersonaliseerde, commerciële aanbiedingen te versturen over Nagelmackers en haar producten en diensten.

U kunt uw toestemming altijd intrekken via ‘uitschrijven’ onderaan onze e-mails of zoals toegelicht in onze Privacyverklaring. Meer informatie over o.a. de verwerking en bescherming van uw persoonsgegevens en de rechten die u daarbij hebt (zoals uw recht op inzage, correctie ...), vindt u in onze Privacyverklaring.

Wat is uw doelstelling? Praat erover met een Nagelmackers-adviseur. Samen stelt u een strategie op die u naadloos naar uw bestemming brengt.

Maak een afspraak