Online Banking

20 april 2021

UBO-register: verlenging termijn voor uploaden bewijsstukken en herbevestiging tot 31 augustus 2021

Pieter Haine

Estate Planner

Vennootschappen (onder meer maatschappen), vzw’s, stichtingen, trusts en iedere andere juridische entiteit die vergelijkbaar is met een trust zijn verplicht om de informatie over hun uiteindelijke begunstigden te registreren in het UBO-register bij de FOD Financiën.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

U kunt hierover meer lezen in het artikel: ‘UBO-register: documentatieplicht’.

Sinds 11 oktober 2020 zijn de wettelijke vertegenwoordigers van de betrokken vennootschappen verplicht om alle documenten in het UBO-register op te laden die aantonen dat de informatie over de geregistreerde uiteindelijke begunstigde (UBO) adequaat, nauwkeurig en actueel is. Die documenten zijn onder meer de statuten van de vennootschap, het aandelenregister of een proces-verbaal van de algemene vergadering.

Vennootschappen opgericht voor oktober 2020 hadden aanvankelijk tot 30/04/2021 de tijd om die bijkomende documenten op te laden. Op de website van de Federale Overheidsdienst Financiën is het bericht verschenen dat de termijn daarvoor verlengd werd tot 31/08/2021.

Vennootschappen hebben echter ook de jaarlijkse verplichting om in het UBO-register te bevestigen dat de informatie nog steeds correct is. In 2020 werd die verplichting echter uitgesteld tot 2021. Ook die termijn om de gegevens te herbevestigen werd verlengd tot 31/08/2021.

Bijkomende informatie kunt u terugvinden op de website van de FOD Financiën.

Blijf op de hoogte

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief. Zo blijft u altijd op de hoogte van de Nagelmackers-producten en diensten die voor u relevant zijn.

U kunt uw toestemming altijd intrekken via ‘uitschrijven’ onderaan onze e-mails of zoals toegelicht in onze Privacyverklaring. Meer informatie over o.a. de verwerking en bescherming van uw persoonsgegevens en de rechten die u daarbij hebt (zoals uw recht op inzage, correctie ...), vindt u in onze Privacyverklaring.

Wat is uw doelstelling? Praat erover met een Nagelmackers-adviseur. Samen stelt u een strategie op die u naadloos naar uw bestemming brengt.

Maak een afspraak