Nagelmackers maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Daardoor kunnen we beter voldoen aan uw behoeften en voorkeuren.
Wenst u meer informatie of weigert u het gebruik van cookies? Klik hier. Verdergaan op de website

1 december 2017

U hebt nog 31 dagen!

Ruben Marchand

Auteur

U hebt nog 31 dagen… om ervoor te zorgen dat u volgend jaar kunt genieten van maximum 282 euro belastingvoordeel! Het enige wat u daarvoor hoeft te doen, is nog in 2017 het wettelijke maximum van 940 euro bijeensparen voor uw pensioen. Vandaar dus die 31 dagen.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Zoals u misschien weet, ontvangen pensioenspaarders jaarlijks een cadeautje van de fiscus. Het gaat om een belastingvermindering van maximum 30% op het totale gestorte bedrag in uw pensioenspaarcontract van het voorgaande jaar. U kunt elk jaar maximum 940 euro pensioensparen. Een eenvoudige rekensom leert ons dus dat dat een maximaal fiscaal voordeel van 282 euro oplevert.

U hebt dus nog tot eind december om uw pensioenspaarbedrag tot het maximum aan te vullen en zo te genieten van dat mooie extraatje! Bent u nog niet gestart met pensioensparen? Geen probleem. Ook dan kunt u zich nog verzekeren van dat aantrekkelijke fiscale voordeel.

Nu fiscaal voordeel, later extra pensioen

Het jaarlijkse fiscale voordeel is uiteraard een mooie stimulans om aan pensioensparen te doen, maar het hoofddoel blijft uiteraard om een mooi aanvullend pensioenkapitaal op te bouwen voor later. Want met uw wettelijke pensioen alleen, wordt het wel heel moeilijk om uw huidige levensstandaard te kunnen behouden. Pensioensparen draagt bij tot een rustiger financieel pensioen!

Goed nieuws! Vanaf 2018 zal het mogelijk zijn om jaarlijks tot 1.200 euro te sparen (i.p.v. de huidige 940 euro), waardoor u meteen ook nog meer belastingvoordeel zult kunnen genieten. Meer informatie over deze en andere wijzigingen vindt u in ons artikel ‘Hervormingen pensioensparen’.

Pensioensparen op uw maat

Nagelmackers trekt volop de kaart van pensioenspaarfondsen. Pensioen opbouwen door te beleggen in aandelen en obligaties, dus. We beseffen als geen ander dat iedere persoon anders is. Daarom bieden we uiteenlopende pensioenspaarfondsen aan, aangepast aan uw beleggersprofiel.

¹ Maximaal 5.000 euro per persoon

Blijf op de hoogte

Door in te schrijven op de newsletter van de bank worden uw persoonsgegevens verzameld door Bank Nagelmackers nv, verantwoordelijk voor de verwerking, met maatschappelijke zetel in de Sterrenkundelaan 23 te 1210 Brussel, ondernemingsnummer 0404.140.107. Tenzij u hier niet akkoord mee gaat, kunnen die gegevens verwerkt worden voor marketingdoeleinden op basis van de rechtmatige belangen van de bank (vrije ondernemerschap en direct marketing). Voor bijkomende informatie kunt u de Privacyverklaring van de bank raadplegen in alle kantoren van de bank of via nagelmackers.be/nl/privacy.

Om u die commerciële aanbiedingen via e-mail te kunnen doorsturen, heeft de bank ook uw voorafgaande toestemming nodig. Die toestemming is echter niet eindeloos geldig. U kunt ons steeds op de hoogte brengen wanneer u geen reclame meer wenst te ontvangen via e-mail, door u via e-mail uit te schrijven van onze marketinglijst.

Indien u uw toestemming niet geeft, ontvangt u geen commerciële aanbiedingen via e-mail voor de financiële producten en diensten die de bank commercialiseert.

Ik verklaar hierbij kennis genomen te hebben van het bovenstaande en geef de bank toestemming om mij haar commerciële aanbiedingen via e-mail te sturen.

Ik begrijp bovendien dat ik het recht heb om mij te verzetten tegen de verwerking van mijn persoonsgegevens voor direct marketingdoeleinden.

Wat is uw doelstelling? Praat erover met een Nagelmackers-adviseur. Samen stelt u een strategie op die u naadloos naar uw bestemming brengt.

Maak een afspraak