Online Banking

20 maart 2020

Bank Nagelmackers schenkt een ademhalingstoestel en mondmaskers aan Brusselse ziekenhuizen

Marjorie Hoyaux

Head of Communication, Online & Social Media

Bank Nagelmackers en haar medewerkers mobiliseren zich in de strijd tegen het coronavirus door de schenking van mondmaskers en de financiering van een beademingstoestel aan het UMC Sint-Pieter in Brussel!

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Afgelopen dinsdag bezorgde Nagelmackers 2.000 mondmaskers aan twee Brusselse ziekenhuizen. De directie van de bank besliste nu om daarenboven nog 5.000 mondmaskers aan te kopen en die zo snel mogelijk te bezorgen aan een aantal Belgische referentieziekenhuizen voor Covid-19.

Na de oproep van het UMC Sint-Pieter tot bijkomende financiële ondersteuning voor de aankoop van onder meer een tiental kunstmatige ademhalingstoestellen, maakte Nagelmackers bijkomend 50.000 euro vrij die zullen worden overgemaakt aan het ziekenhuis.

Als bank hebben we een maatschappelijke rol die verder gaat dan het helpen van cliënten die door de coronacrisis in financiële moeilijkheden komen.

Om dit virus te bestrijden zijn er heel wat beademingsapparaten nodig. Daar dreigt nu helaas een tekort aan te komen. We hopen dat we met deze gift de slachtoffers van deze epidemie kunnen helpen.

Onze Chinese moedermaatschappij steunt deze actie ten volle en helpt ons bij de financiering ervan.

De medewerkers van de bank mobiliseren zich ook en zullen via het team voor Corporate Social Responsibility een bijkomende gift doen.

Blijf op de hoogte

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief. Zo blijft u altijd op de hoogte van de Nagelmackers-producten en diensten die voor u relevant zijn.

U kunt uw toestemming altijd intrekken via ‘uitschrijven’ onderaan onze e-mails of zoals toegelicht in onze Privacyverklaring. Meer informatie over o.a. de verwerking en bescherming van uw persoonsgegevens en de rechten die u daarbij hebt (zoals uw recht op inzage, correctie ...), vindt u in onze Privacyverklaring.

Wat is uw doelstelling? Praat erover met een Nagelmackers-adviseur. Samen stelt u een strategie op die u naadloos naar uw bestemming brengt.

Maak een afspraak