24 oktober 2018

Luxevastgoed wint opnieuw terrein

Marjorie Hoyaux

Auteur

Sinds 2015 gaan de vastgoedprijzen in België in stijgende lijn. De notarissen stelden in de eerste zes maanden van dit jaar een prijsstijging vast van 3,9% voor huizen en 2,8% voor appartementen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Er werden zelfs een aantal recordhoogtes bereikt, zowel in België als geheel, als in de drie gewesten! Een panel van vastgoeddeskundigen voorziet voor 2018 verder een stijging van de huisprijzen van 2,6% en van de prijzen voor appartementen van 1,8%.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

De meeste deskundigen zijn ook optimistisch over de luxevastgoedmarkt, ook al gaat twee op de drie ervan uit dat de prijzen in dit segment iets minder snel zullen stijgen dan gemiddeld op de vastgoedmarkt. Het merendeel is wel van mening dat een luxeappartement een betere investering is dan een villa.

Wilt u investeren in vastgoed? Simuleer uw krediet online en bespreek uw project met een van onze adviseurs.

 

 

En voor eigendommen van meer dan een miljoen euro?

De vastgoedbarometer van de Federatie van het Notariaat biedt een totaalbeeld van de Belgische vastgoedmarkt, inclusief het hogere segment. Die cijfers geven aan dat in 2017 1.118 woonsten van meer dan een miljoen euro van eigenaar veranderden, een toename van 17% van haar marktaandeel, een primeur.

Deze tendens deed zich vooral voor in Vlaanderen en in het bijzonder aan de kust. Luxevastgoed is echter niet alleen in Knokke gegeerd; ook in de rest van het land neemt de interesse voor dat soort woningen toe. Tussen januari en mei van dit jaar verhoogde het marktaandeel van eigendommen van meer dan een miljoen euro zelfs met 21% ten opzichte van vorig jaar!

De belangstelling van kopers voor luxe-eigendommen wijst er waarschijnlijk op dat het hogere segment zich herstelt en de crisis te boven komt. Dat is echter nog maar het begin aangezien de gemiddelde aankoopprijs in het hogere segment in Vlaanderen 5% onder de prijs van 2013 blijft, ondanks die vernieuwde interesse.

Blijf op de hoogte

Door in te schrijven op de newsletter van de bank worden uw persoonsgegevens verzameld door Bank Nagelmackers nv, verantwoordelijk voor de verwerking, met maatschappelijke zetel in de Sterrenkundelaan 23 te 1210 Brussel, ondernemingsnummer 0404.140.107. Tenzij u hier niet akkoord mee gaat, kunnen die gegevens verwerkt worden voor marketingdoeleinden op basis van de rechtmatige belangen van de bank (vrije ondernemerschap en direct marketing). Voor bijkomende informatie kunt u de Privacyverklaring van de bank raadplegen in alle kantoren van de bank of via nagelmackers.be/nl/privacy.

Om u die commerciële aanbiedingen via e-mail te kunnen doorsturen, heeft de bank ook uw voorafgaande toestemming nodig. Die toestemming is echter niet eindeloos geldig. U kunt ons steeds op de hoogte brengen wanneer u geen reclame meer wenst te ontvangen via e-mail, door u via e-mail uit te schrijven van onze marketinglijst.

Indien u uw toestemming niet geeft, ontvangt u geen commerciële aanbiedingen via e-mail voor de financiële producten en diensten die de bank commercialiseert.

Ik verklaar hierbij kennis genomen te hebben van het bovenstaande en geef de bank toestemming om mij haar commerciële aanbiedingen via e-mail te sturen.

Ik begrijp bovendien dat ik het recht heb om mij te verzetten tegen de verwerking van mijn persoonsgegevens voor direct marketingdoeleinden.

Wat is uw doelstelling? Praat erover met een Nagelmackers-adviseur. Samen stelt u een strategie op die u naadloos naar uw bestemming brengt.

Maak een afspraak