Online Banking

11 juni 2021

Het elftal aan beleggingen waarmee u het EK kunt winnen

Christofer Govaerts

Chief Strategist

Als echte Belgen steunen we uiteraard onze rode duivels tijdens het EK voetbal. Met deze ploeg moet het eindelijk lukken!

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Bij de Asset Management-afdeling van Nagelmackers willen we onze steun tonen door er een alternatieve pan-Europese selectie aan toe te voegen. Met Belgische topkwaliteit inbegrepen, uiteraard.
Na een grondige screening is dit het resultaat van onze duurzame selectie. Onze duivels hebben verschillende kwaliteiten op alle linies en dus verkiezen we aanvallend voetbal. Charge! Met een hoog gehalte aan scoringsvermogen, een polyvalent middenveld en een betonnen achterlijn die een voorwaarts voetballend vermogen heeft. Vandaar onze Braziliaanse 4-2-4 opstelling, die er gaat voor zorgen dat we meer doelpunten scoren dan incasseren. En daar draait het uiteindelijk om: een replica van het gouden Braziliaanse samba-team dat het net niet haalde in de Mundial van 1982 (Spanje). Wij gaan die doelstelling wel realiseren met volgende  4-2-4 opstelling.

Coach: ABInbev

Een coach heeft legio functies. Tactische oplossingen vinden, slaan en zalven van individuele spelers, maar vooral motiveren, zowel in geval van winst of verlies. En bij winst of verlies moet er iets gedronken worden. Onze keuze viel op ABInbev, aangezien hun gamma van 0% alcoholische dranken recent zeer uitgebreid is geworden. Belangrijk, want ons team moet tijdens de finale in optimale vorm op het veld verschijnen (liefst zonder kater).


Doelman – Achterlinie

Om het doel te verdedigen hebben we geopteerd voor Vonovia. Een betrouwbaar Duits residentieel vastgoedaandeel dat door de overname van Deutsche Wohnen klaargestoomd is om een zeer belangrijke speler te worden op het gebied van Europees vastgoed.
Voor de achterlinie hebben we tevens een selectie gemaakt uit betrouwbare defensieve spelers op de financiële markten. Kortom, spelers die niet teleurstellen, ook niet in barre tijden.


Dit is onze centrale achteras.

Voorstopper: Banca Intesa Sanpaolo. Het kan nooit kwaad om als eerste linie van verdediging een Italiaanse pion op te stellen. Perfect om tactisch catenaccio te spelen (‘op slot’ indien nodig) en Intesa is van degelijke Italiaanse bancaire kwaliteit.
Libero/Laatste man: hier hebben we geopteerd voor het Deense Vestas Wind Systems. De libero moet uitvoetballende kwaliteiten hebben en veerkracht vertonen in functie van de omschakeling, zeker in de laatste bepalende minuten van een wedstrijd die nog alle kanten op kan. Vestas heeft op dat vlak een goede trackrecord. En met gunstige rugwind kan dit bedrijf de tegenaanval snelheid verschaffen.
Vleugelverdedigers. Ook hier doen we beroep op solide marktspelers die zelden teleurstellen. We gaan hier voor de Franse cosmeticareus L’Oreal en farmagigant Sanofi. Sanofi is reeds wereldleider in diabetesbehandeling en met Dupixent (eczema) is er een nieuw topproduct in het gamma aanwezig (verwacht extra omzet  van 10 miljard EUR). De vooruitzichten zijn dan ook gunstig de komende jaren met een 9% winstgroei per aandeel.

Middenveld

We spelen 4-2-4. Dat houdt een onderbezetting op het middenveld in en dus hebben we nood hebben aan twee polyvalente nr.10 draaischijven. Dat betekent ten alle tijden betrouwbaar en flexibel genoeg om zich in stijl aan te passen. Hier hebben we geopteerd om een solide Duits middenveld met een degelijk trackrecord op te stellen, ook in het licht van het EK voetbal: Siemens en Adidas. De officiële slogan van Adidas luidt trouwens Impossible Is Nothing. We leggen de lat dus hoog. Als wisselspeler kan het Duitse Volkswagen hier ook nog naar voren geschoven worden, aangezien het bedrijf recent volop investeerde in de ontwikkeling van elektrische wagens.

Voorlijn en scoringsvermogen van ons team

Hier trekken we voluit de agressievere Benelux kaart, want er moet in het spel ook gescoord worden. We hebben dus nood aan bedrijven die de laatste jaren altijd scoren wanneer de nood het hoogst is, zoals De Bruyne en Lukaku. Onze voorlijn bestaat deels uit een sectie halfgeleiders: Besi en ASMI. Het bedrijf Besi is zelf ook trendsetter op het gebied van duurzaam management. Vorig jaar legde het zichzelf zeer strikte doelstellingen op wat hernieuwbare energie betreft (zonne-energie en duurzaam technologie design).
Die aanvalslinie wordt aangevuld met de wendbare Belgische aanvalsvleugels VGP en Sofina. VGP is een Belgische dynamische groeier op het vlak van logistiek vastgoed en tevens actief in voormalig Oost-Europa. De investeringsholding Sofina is wereldwijd actief en heeft haar missieverklaring recent aangepast in het kader van ESG en duurzame investeringen.

Dit is het alternatieve team waaruit coach Martinez indien nodig kan putten. Deze namen zijn reeds aanwezig in onze actieve huisfondsenselectie en onze selectie voor individuele mandaten. Is dit een winnend team? Wel, bij een EK voetbal is het niet enkel belangrijk om de voorrondes te winnen. Het gaat er ook om te groeien in het toernooi, voorbij de voorrondes te raken en tegelijkertijd grote miskleunen te vermijden. Kortweg: wat de omstandigheden ook mogen zijn, we hebben nood aan een team dat tot aan de finish betrouwbaar is. Deze alternatieve selectie bezit die karakteristiek. Het is voor een groot toernooi dus uitermate belangrijk om een complementair team samen te stellen. En dat is tevens de basis van elk zichzelf respecterende portfolio, zij het een voetbalelftal of een beleggingsportfolio op langere termijn.

Asset Management, vrijdag 11 juni

Deze aandelen zijn reeds te vinden in de actief beheerde Nagelmackers-fondsen via
https://www.nagelmackers.be/nl/fondsen.
Dit artikel kan niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Contacteer voor u belegt steeds uw adviseur.

Blijf op de hoogte

Door u in te schrijven, geeft u Nagelmackers (verwerkingsverantwoordelijke) toestemming om u per e-mail gepersonaliseerde, commerciële aanbiedingen te versturen over Nagelmackers en haar producten en diensten.

U kunt uw toestemming altijd intrekken via ‘uitschrijven’ onderaan onze e-mails of zoals toegelicht in onze Privacyverklaring. Meer informatie over o.a. de verwerking en bescherming van uw persoonsgegevens en de rechten die u daarbij hebt (zoals uw recht op inzage, correctie ...), vindt u in onze Privacyverklaring.

Wat is uw doelstelling? Praat erover met een Nagelmackers-adviseur. Samen stelt u een strategie op die u naadloos naar uw bestemming brengt.

Maak een afspraak