Nagelmackers maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Daardoor kunnen we beter voldoen aan uw behoeften en voorkeuren.
Wenst u meer informatie of weigert u het gebruik van cookies? Klik hier. Verdergaan op de website

5 november 2018

Financier uw voorafbetaling belastingen! Waarom?

Marjorie Hoyaux

Auteur

Voor ondernemingen en zelfstandigen worden de verschuldigde belastingen verhoogd met een ‘vermeerdering’ als in de loop van het jaar niet (voldoende) voorafbetaald werd. 

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Tot voor kort bedroeg deze boete slechts 1,125%, voor het belastingjaar 2019 (inkomsten 2018) wordt deze verhoogd tot 6,75%. Reden genoeg om even stil te staan bij uw voorafbetaling belastingen en waarom deze te financieren. Is de Tax Shelter een alternatief?

Gemoedsrust

Te laat aan uw voorafbetaling belastingen gedacht? Met een boete van 6,75% kan deze vergetelheid u vandaag wel wat geld kosten. Kies daarom voor een financiering en wij zorgen voor de rest! U dient enkel het bedrag te bepalen, wij voeren de stortingen uit op de gekozen datum. Zo vermijdt u onaangename verrassingen!

Belastingvoordeel

Enerzijds voorkom je een belastingverhoging, anderzijds zijn de intresten van uw financiering 100% aftrekbaar als beroepskost.

Bescherm uw thesaurie

Financier uw voorafbetaling belastingen en houd uw liquiditeiten op peil zodat u deze kunt blijven aanwenden voor de financiering van uw exploitatiecyclus of om te investeren. Tevens spreidt u de fiscale lasten over het hele jaar.

Tax Shelter, een alternatief of aanvulling voor voorafbetaling belastingen

Tax Shelter is een fiscale stimulans van de Belgische overheid waarmee u het rendement van uw overtollige liquiditeiten kunt optimaliseren terwijl u investeert in de Belgische filmindustrie en podiumkunsten.
Uw fiscale voordeel: minder belastingen gezien 310% van uw investering aftrekbaar is van uw belastbare winst.
Uw financiële voordeel: een vast rendement vastgelegd door de overheid, onafhankelijk van het succes van de film.

Hoe optimaliseer ik mijn voorafbetaling belastingen? Is de Tax Shelter voor mij een alternatief of een aanvulling? Neem contact op met uw business banker en kom het te weten.

Blijf op de hoogte


Bekijk de privacy verklaring.

Ik ga ermee akkoord om via e-mail commerciële informatie te ontvangen van Bank Nagelmackers nv.

Wat is uw doelstelling? Praat erover met een Nagelmackers-adviseur. Samen stelt u een strategie op die u naadloos naar uw bestemming brengt.

Maak een afspraak