Maak een afspraak

19 december 2019

De troeven van een beleggingsplan op volatiele markten

Marjorie Hoyaux

Teamleader Copywriting & Design

Met een beleggingsplan kunt u uw eerste stappen zetten in het beleggen. U bouwt zo op langere termijn op een progressieve manier kapitaal op voor uzelf of uw geliefden door op vaste tijdstippen een bedrag naar keuze (vanaf 50 euro) te investeren. Door die regelmaat bent u beter beschermd tegen marktschommelingen waarvan u niet hoeft wakker te liggen.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Periodiek beleggen biedt zowel voor beginnende, als ervaren beleggers mooie kansen. Als beginnende belegger stelt u namelijk geleidelijk aan een mooi vermogen samen, met de nodige gemoedsrust.

U kiest alleen welk bedrag u met welke regelmaat wilt beleggen. Instappen kan al vanaf 50 euro per storting. Als doorgewinterde belegger kunt u met een beleggingsplan uw vermogen verder uitbouwen afhankelijk van de fondsen die u reeds in portefeuille hebt. Er wordt daarbij altijd rekening gehouden met uw beleggersprofiel om u de juiste fondsen aan te raden.

De timing is altijd juist

Het ideale moment kiezen om te beginnen met beleggen, is een moeilijke opgave. De financiële markten worden namelijk door allerlei elementen beïnvloed, zowel rationele (bijvoorbeeld de evolutie van de rentevoeten), als emotionele (socio-politieke gebeurtenissen zoals de Brexit). Koersdalingen en –stijgingen zijn dus eigen aan beleggen, maar maken het ook lastig een goed instapmoment te kiezen.

Met ons Future Invest Plan hoeft u zich niet te laten leiden door die schommelingen, want u spreidt uw beleggingen in de tijd en neemt niet het risico om alles in een keer of op het verkeerde moment te investeren. Er bestaat dus geen slecht instapmoment.

Schommelingen worden uitgebalanceerd

Om het rendement van een belegging te beoordelen, moet u kijken naar de lange termijn. Indien u met ons Future Invest Plan gespreid in de tijd en op vooraf bepaalde tijdstippen belegt, vermijdt u grote investeringen op een slecht moment. U legt namelijk systematisch hetzelfde bedrag in en kunt bij lagere koersen meer effecten aankopen voor hetzelfde geld. U investeert bijgevolg aan een gemiddelde koers en bent zo beter bestand tegen schommelingen op korte termijn.

Volatiliteit als troef

Beleggen op de financiële markten gaat onvermijdelijk gepaard met schommelingen. Recent wisselen de hoogdagen en koersdalingen elkaar ook steeds af. Maar die sterke volatiliteit kan u aan de eindmeet een hoger potentieel rendement opleveren. Indien u aan lagere koersen belegt, houdt u op langere termijn meer over aan uw periodieke beleggingen dan indien u een eenmalige belegging bij een dure koers had gedaan, omdat u de fracties periodiek aankocht aan verschillende prijzen (zie grafiek hieronder).

Periodiek beleggen zorgt ervoor dat momenten van dure aankoop worden gecompenseerd door het voordeel van een lagere prijs op andere momenten. Een beleggingsplan zorgt dus voor meer stabiliteit en is interessanter bij volatiele of dalende markten.

Met ons Future Invest Plan bouwt u dus een mooi kapitaal op zonder dat het u veel tijd of moeite kost. Wenst u meer informatie over ons Future Invest-beleggingsplan? Raadpleeg dan onze brochure of maak een afspraak met uw adviseur.

Blijf op de hoogte

Door in te schrijven op de newsletter van de bank worden uw persoonsgegevens verzameld door Bank Nagelmackers nv, verantwoordelijk voor de verwerking, met maatschappelijke zetel in de Sterrenkundelaan 23 te 1210 Brussel, ondernemingsnummer 0404.140.107. Tenzij u hier niet akkoord mee gaat, kunnen die gegevens verwerkt worden voor marketingdoeleinden op basis van de rechtmatige belangen van de bank (vrije ondernemerschap en direct marketing). Voor bijkomende informatie kunt u de Privacyverklaring van de bank raadplegen in alle kantoren van de bank of via nagelmackers.be/nl/privacy.

Om u die commerciële aanbiedingen via e-mail te kunnen doorsturen, heeft de bank ook uw voorafgaande toestemming nodig. Die toestemming is echter niet eindeloos geldig. U kunt ons steeds op de hoogte brengen wanneer u geen reclame meer wenst te ontvangen via e-mail, door u via e-mail uit te schrijven van onze marketinglijst.

Indien u uw toestemming niet geeft, ontvangt u geen commerciële aanbiedingen via e-mail voor de financiële producten en diensten die de bank commercialiseert.

Ik verklaar hierbij kennis genomen te hebben van het bovenstaande en geef de bank toestemming om mij haar commerciële aanbiedingen via e-mail te sturen.

Ik begrijp bovendien dat ik het recht heb om mij te verzetten tegen de verwerking van mijn persoonsgegevens voor direct marketingdoeleinden.

Wat is uw doelstelling? Praat erover met een Nagelmackers-adviseur. Samen stelt u een strategie op die u naadloos naar uw bestemming brengt.

Maak een afspraak