Online Banking

3 februari 2020

Dajia (voorheen Anbang) bevestigt verdere ondersteuning toekomstige ontwikkeling van Bank Nagelmackers

Na een verlies in 2018 als gevolg van uitzonderlijke elementen, hebben nieuwe initiatieven geleid tot een substantiële ommekeer van de financiële prestaties van Bank Nagelmackers in 2019.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Bank Nagelmackers zal naar verwachting een nettowinst van meer dan EUR 9 miljoen en een CET1-ratio van ongeveer 16% rapporteren per 31 december 2019¹. De bank is nu op de goede weg en zal haar prestaties in 2020 en daarna blijven verbeteren dankzij haar hernieuwde strategische focus.

In het licht van de significante verbetering van de financiële prestaties van Bank Nagelmackers en het succes van haar bijgestuurde strategie, is de aandeelhouder van de bank, Dajia, ervan overtuigd dat Bank Nagelmackers extra waarde kan leveren door de aangescherpte strategie succesvol te implementeren. Dajia lanceerde een strategische evaluatie van haar activa buiten China (inclusief Bank Nagelmackers) in mei 2017 en ontving verschillende blijken van belangstelling voor de bank eind vorig jaar.

De bank kondigt het vertrek aan van Tim Rooney, haar CEO sinds juni 2018. Mr. Rooney heeft een belangrijke rol gespeeld bij het initiëren en uitvoeren van de eerste fase van de nieuwe strategie en bij het begeleiden van de strategische review. De heer Rooney zal de Bank verlaten op 3 februari 2020. De Raad van Bestuur bedankt Mr. Rooney voor zijn leiderschap en wenst hem veel succes voor de toekomst.

De Raad van Bestuur van de bank besliste op 3 februari 2020 dat, in afwachting van de benoeming van een nieuwe CEO, David Yuan, momenteel Chief Financial Officer, de bank zal leiden als CEO ad interim.

Het Directiecomité blijft samengesteld uit David Yuan, CEO ad interim en Chief Financial Officer, Sjaak Kuin, Chief Risk Officer, en Aymon Detroch, Chief Commercial Officer.

Een nieuw en boeiend hoofdstuk in de rijke geschiedenis van Bank Nagelmackers begint vandaag. Het ervaren management van de Bank zal het product- en serviceaanbod en de activiteiten van de bank blijven hervormen en optimaliseren om een meer klantgerichte, slankere en efficiëntere bank vorm te geven.

Voor meer informatie kan u contact opnemen met de heer Aymon Detroch, woordvoerder, CCO en uitvoerend directeur van Bank Nagelmackers nv.

Telefoonnummer: 02 229 70 87 (Laetitia Van den Bosch, Head of Communication)

 

¹ Het jaarverslag 2019 van Bank Nagelmackers nv zal binnenkort gepubliceerd worden, na goedkeuring door de Raad van Bestuur van de bank.

Blijf op de hoogte

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief. Zo blijft u altijd op de hoogte van de Nagelmackers-producten en diensten die voor u relevant zijn.

U kunt uw toestemming altijd intrekken via ‘uitschrijven’ onderaan onze e-mails of zoals toegelicht in onze Privacyverklaring. Meer informatie over o.a. de verwerking en bescherming van uw persoonsgegevens en de rechten die u daarbij hebt (zoals uw recht op inzage, correctie ...), vindt u in onze Privacyverklaring.

Wat is uw doelstelling? Praat erover met een Nagelmackers-adviseur. Samen stelt u een strategie op die u naadloos naar uw bestemming brengt.

Maak een afspraak