Maak een afspraak

24 mei 2019

Beleggen, maar waarom? Wij bieden u 4 goede redenen!

Marjorie Hoyaux

Teamleader Copywriting & Design

Belgen zouden volgens recente studies massaal sparen, maar slechts een beperkt aantal zou beleggingsproducten bezitten. Het is nochtans geen geheim dat de rentevoeten op de spaarboekjes historisch laag zijn.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Is die terughoudendheid om te beleggen dan gerechtvaardigd? Het antwoord luidt ‘neen’. Ontdek onze 4 redenen om te beleggen en waag de sprong!

Beleggen, om uw vermogen te doen renderen

De spaarboekjes brengen al enige tijd niet veel meer op. Het is uiteraard belangrijk een kleine reserve aan te houden om onverwachte uitgaven op te vangen, maar ook zoeken naar een beter rendement voor het spaargeld dat u kunt missen heeft zo zijn belang. Beleggen in fondsen kan op lange termijn namelijk een hoger potentieel rendement opleveren.

Goed nieuws: zelfs met weinig geld kunt u al beleggen

Hebt u de mogelijkheid om regelmatig te sparen, ook al zijn de bedragen beperkt, dan kunt u in principe ook beginnen beleggen. Houd daarbij rekening met uw beleggersprofiel, dat onder meer bepaalt hoeveel risico u kunt nemen. Lees daarover ons artikel ‘Voor het eerst beleggen’. Het is bij Nagelmackers vanaf 50 EUR per storting al mogelijk om in te tekenen op een beleggingsplan.

Beleggen, om uw vermogen te diversifiëren

‘Al zijn eieren niet in één mand leggen’. Dat is een gezegde dat voor uw vermogen volledig tot zijn recht komt. Spreiding is immers noodzakelijk om de risico’s te beperken: het is raadzaam uw spaargeld te verspreiden over meerdere beleggingen met verschillende risico’s, doelen en vervaldata.

Waarom?

a) De verschillende soorten beleggingen renderen niet op hetzelfde moment. Ze reageren namelijk anders op gebeurtenissen wereldwijd en op veranderingen in economische aspecten, zoals de rentevoeten, de wisselkoersen … Dankzij een goede diversificatie biedt u die uiteenlopende situaties het hoofd.

b) Is uw portefeuille niet gediversifieerd, dan bent u onnodig blootgesteld aan een specifiek risico. Dat risico zou een overdreven impact kunnen hebben op uw portefeuille. Diversificatie vermindert dus het risico ten opzichte van een slecht of weinig gediversifieerde portefeuille.

Beleggen, om de risico’s te spreiden

U bent voorzichtig ingesteld en risico’s schrikken u af. Tot op heden nam u genoegen met een spaarrekening. Beleggingen zijn dan wel risicovoller dan spaarboekjes, maar er bestaat een batterij aan fondsen, ook voor de meest defensieve beleggers. Laat uw beleggersprofiel opmaken zodat u weet welke investeringen geschikt zijn voor u. En lees zeker eens ons artikel ‘Hoe kiest u de beleggingen die bij u passen?’.

Onthoud echter dat risico en rendement hand in hand gaan: hoe meer risico u bereid bent te nemen (concreet betreft het het risico op een daling van de waarde van het belegde kapitaal wanneer het rommelt op de markten), hoe groter het potentiële rendement … De gouden regel blijft dus om te overleggen met uw adviseur.

Beleggen, om de kennis van deskundigen te benutten

U kunt uiteraard zelf leren hoe beleggen, maar dat neemt veel tijd en energie in beslag en vereist de nodige kennis van zaken en een goede stressbestendigheid. Waarom beslist u niet om eerder te beleggen in een fonds dat overeenstemt met uw profiel en dat beheerd wordt door een beheerder die over de nodige kennis en deskundigheid beschikt?

Bij Nagelmackers hebben we deskundigen in huis die de beschikbare fondsen op de markt selecteren op basis van 2 pijlers: value investing en de 7P-methode. Zo commercialiseren we enkel de fondsen die op basis van die aanpak als beste naar voren komen. Op die manier weet u zeker dat de fondsen die wij u aanraden op basis van uw beleggersprofiel steeds correct beheerd worden door echte professionals.

Blijf op de hoogte

Door u in te schrijven, geeft u Nagelmackers (verwerkingsverantwoordelijke) toestemming om u per e-mail gepersonaliseerde, commerciële aanbiedingen te versturen over Nagelmackers en haar producten en diensten.

U kunt uw toestemming altijd intrekken via ‘uitschrijven’ onderaan onze e-mails of zoals toegelicht in onze Privacyverklaring. Meer informatie over o.a. de verwerking en bescherming van uw persoonsgegevens en de rechten die u daarbij hebt (zoals uw recht op inzage, correctie ...), vindt u in onze Privacyverklaring.

Wat is uw doelstelling? Praat erover met een Nagelmackers-adviseur. Samen stelt u een strategie op die u naadloos naar uw bestemming brengt.

Maak een afspraak