Online Banking

Silke Macharis

Silke is een jonge vrouw die je wel moet bewonderen. Haar passie is acrogym, een discipline waarbij turnen en acrobatie  samengevoegd worden tot één choreografie, uitgevoerd op muziek. Ze is amper 19 maar turnde nu reeds een indrukwekkend palmares bij elkaar.

Silke nam reeds deel aan tal van vermaarde internationale wedstrijden en kroonde zich in 2021 onder andere tot vicewereldkampioene acrogym in de categorie 13-19 jaar in duo.

Haar ambities reiken nog verder … Momenteel traint ze voor de Wereldspelen in 2025 in China waar ze hoopt een medaille te behalen.

Silke Macharis

“In 2025 gaan de volgende Wereldspelen door. Daar wil ik graag aan deelnemen en als het even kan mijn beste prestatie ooit turnen. Met de steun van het Nagelmackers NextGen Talent Program kan ik me de komende jaren optimaal voorbereiden op die toekomstige uitdagingen via deelname aan nationale en internationale toernooien en uiteraard het EK 2023 en WK 2024. Ik ben Nagelmackers erg dankbaar om mezelf en onze jonge sport te steunen!”

Om haar ambitieuze doelen tot een goed einde te brengen, kan Silke ook rekenen op de steun van haar omgeving en haar lange ervaring met acrogym: ze is al op zeer jonge leeftijd gestart met turnen en trainde doorheen de jaren bij verschillende gespecialiseerde turnclubs in de regio Antwerpen.

Vandaag traint Silke in Gent onder leiding van Sergey Tretyakov en maakt ze deel uit van het Topsport-team van Gymfed.

 

Palmares:

2022

  • Finaliste WK met een 6de plaats: meisjesduo 13-19 jaar
  • Winnaar Flanders International Acrogym Cup: meisjesduo 13-19 jaar
  • Belgisch kampioen: meisjesduo 13-19 jaar

2021

  • Vicewereldkampioen: meisjesduo 13-19 jaar

2020

  • Provinciaal Antwerps kampioen: meisjestrio 12-18 jaar

2018

  • Vlaams en Belgisch kampioen: senior mixed pair
  • Winnaar Geneve International Acrogym Cup: senior mixed pair