Online Banking

  • Home
  • Investeren in een duurzame toekomst

Investeren in een duurzame toekomst

Onze samenleving evolueert continu en staat vandaag voor heel wat sociale en ecologische uitdagingen. Vooral duurzaamheid en transparantie lijken daarbij voorop te staan. Wij willen daar als bank graag ons steentje aan bijdragen en u als cliënt de kans geven om mee het verschil te maken.

Daarom zetten we volop in op fondsen met een duurzaam karakter, die nauwkeurig door onze fondsbeheerders geselecteerd worden.

Wat verstaan we onder duurzame beleggingen?

Wanneer we spreken over duurzaam en sociaal verantwoord beleggen, staan de ESG-criteria centraal. Die criteria meten de positieve impact van bedrijven op het vlak van milieu (‘Environment’), maatschappij (‘Social’) en goed bestuur (‘Governance’).

Hoe selecteren we duurzame beleggingsfondsen?

Onze specialisten van Asset Management Funds hanteren een eigen selectiemethode, de ‘7 P-methode’, om fondsen van derde partijen te selecteren. Op die manier analyseren we onder meer in welke mate fondshuizen de ESG-normen behartigen.

Het succes van duurzaam beleggen

Zijn duurzame beleggingen iets voor u?

Hoewel het gaat om een andere manier van beleggen, is er op zich geen reden om dergelijke fondsen andere groeivooruitzichten toe te bedelen dan ‘traditionelere’ fondsen. Al onze activaklassen worden ingevuld, waardoor u als cliënt in functie van uw beleggersprofiel steeds kunt kiezen voor onze groene en ethische oplossingen.
 

Interesse?

Aarzel niet om een afspraak te maken met een van onze adviseurs. Hij zal u uit onze selectie de duurzame fondsen voorstellen die het best aansluiten bij uw beleggersprofiel.

Maak een afspraak