Nagelmackers maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Daardoor kunnen we beter voldoen aan uw behoeften en voorkeuren.
Wenst u meer informatie of weigert u het gebruik van cookies? Klik hier. Verdergaan op de website

Instant payments

Voortaan is het mogelijk om in Mobile Banking Instant Payments uit te voeren, ook wel instantbetalingen genoemd.

Wat is het?

Het is een overschrijving die onmiddellijk verwerkt wordt, 24 uur op 24, 7 dagen op 7. Het overgemaakte bedrag staat dus binnen enkele seconden op de rekening van uw begunstigde, ook als hij een rekening bij een andere (deelnemende) bank heeft.

De troeven?

 • Snel
  Het bedrag staat binnen 5 seconden op de rekening van uw begunstigde.
 • Handig
  Uw begunstigde beschikt meteen over het geld en kan het dus ook meteen gebruiken.
 • Gratis
  Bij Nagelmackers is deze functie inbegrepen in het forfait van uw rekening.
 • Bedrag
  De limiet voor uitgaande betalingen ligt op 15.000 EUR*.
 • Veilig
  Instantbetalingen zijn even veilig als traditionele elektronische betalingen.

 

Concreet?

ScreenshotDe instantbetaling wordt u aangeboden als aanvulling op de klassieke overschrijving in uw Mobile Banking. Aan u om te beslissen of u deze functie wilt gebruiken. Zo ja, dan volstaat het om de optie ‘Instant Payment’ te selecteren op het moment dat u uw betaling uitvoert.

 

 
 

Opgelet:

Om een Instant Payment uit te voeren of te ontvangen, moet u cliënt zijn bij een bank die dit type betaling ondersteunt (in 2019: Argenta, Bank de Kremer, Bank J. Van Breda & C°, Nagelmackers, Belfius Bank, BNP Paribas Fortis, CBC Banque, CPH Banque, Crelan, Europabank, Fintro, Hello Bank!, ING België, KBC Bank, KBC Brussels, vdk bank). Cliënten bij deze banken kunnen altijd instantbetalingen ontvangen. Maar als uw betaling gericht is aan een cliënt van een bank die hierboven niet vermeld werd, zal de instantbetaling mislukken en is enkel een klassieke overschrijving mogelijk.

 

Wilt u meer weten over Instant Payments? Lees het artikel van Febelfin ‘Geld overschrijven in 5 seconden? Voortaan is het mogelijk!’ of de FAQ ‘Alles wat u moet weten over instantbetalingen’.

 

*Met inachtneming van de gebruikerslimiet in uw Online en Mobile Banking.

Wat is uw doelstelling? Praat erover met een Nagelmackers-adviseur. Samen stelt u een strategie op die u naadloos naar uw bestemming brengt.

Maak een afspraak